5 Μαΐου 1999

 

Ο Εργάτης πρέπει να δίνει ταυτότητα στο Έργο, και όχι το Έργο στον Εργάτη. Διότι τότε μόνο η προσωπικότητα του ανθρώπου μπορεί να εμφυσήσει πνοή στο δημιούργημα, όταν ο άνθρωπος υπερβαίνει το κτίσμα. Έτσι και στο Έργο του Θεού, πρέπει οι εργάτες να ισχυροποιήσουν και να περιχαρακώσουν τον εαυτό τους, ώστε να αξιωθούν τη μάχη των εγκοσμίων.

Πολλές φορές αναρωτιέστε γιατί περνάτε από τόσες δυσκολίες, ενώ νιώθετε ήδη έτοιμοι να ξεκινήσετε τη δημιουργική σας εργασία. Η απάντηση είναι πως η ψυχολογική ισχύς που απαιτείται ως κατάθεση στο Έργο του Θεού είναι πολύ μεγάλη και εκείνος που εργάζεται πρέπει να είναι εξασφαλισμένος από κινδύνους. Γι' αυτό οι δοκιμασίες είναι πολλές και διαρκείς, ώστε η ισχυροποίησή του να είναι βέβαιη.

Από την άλλη μεριά, πρέπει να έχουν ελεγχθεί τα κίνητρα: γίνεται δεκτός στο Έργο του Θεού εκείνος που επιθυμεί να καταθέσει σ' αυτό τον Εαυτό του, πράγμα που προϋποθέτει ασφαλώς το να τον έχει συναντήσει, και όχι εκείνος που αναζητεί την ταυτότητά του σε πράγματα έξω απ' τον ίδιο. Ο δεύτερος, λοιπόν, καλείται πρώτα σε οριοθέτηση και συνειδητοποίηση του εαυτού του, και όταν ολοκληρωθεί αυτό, τότε κρίνεται ικανός να αναλάβει κάποια καθήκοντα. Εννοείται πως το μεσοδιάστημα αυτό της εσωτερικής του εργασίας έχει καλωσορισθεί στους κόλπους των αγαπημένων του Θεού, και λαμβάνει τη βοήθεια για την εργασία αυτή. Όμως, δεν πρέπει να ζητάει να εργαστεί εξωτερικά αν πρώτα δεν την ολοκληρώσει.

Αγαπήστε τη Ζωή, και καλωσορίστε όλες τις πλευρές της. Ρίχτε τον καλό σπόρο όπου μπορείτε, και εμπιστευτείτε τη βροχή που θα τον γονιμοποιήσει. Δεύτε προς Με πάντες οι φορτισμένοι.

Ιησούς