23 Σεπτεμβρίου 1996

 

Αγαπημένη μαθήτρια, είσαι πολύ κοντά στην Αλήθεια, την έχεις ήδη αγγίξει, γι’ αυτό θα πρέπει η καρδιά σου να είναι ήρεμη. Θα έχεις τα σημάδια που ζητάς, θα πρέπει όμως να συνεχίσεις να ψάχνεις και να ζητάς. Η αναστάτωσή σου προέρχεται απ’ το φόβο, τον οποίο τώρα δεν μπορείς να νικήσεις γιατί είσαι ακόμα μέσα στη συναισθηματική φόρτιση.

Θα πρέπει επίσης να θυμηθείτε πως ο Θεός έχει ορίσει να γεννάτε με πόνους τα παιδιά σας, κι αυτό έχει συμβολική σημασία. Γυναίκα – Εύα είναι η ψυχή του ανθρώπου, η δημιουργική του ικανότητα και πνοή, το πνεύμα που τον διακρίνει από τις άλλες βαθμίδες της δημιουργίας, που δεν έχουν την ικανότητα να δημιουργούν. Κι αυτή η γέννηση πρέπει να γίνεται με οδύνη ψυχική, με μόχθο και πόνο πνευματικό.

Ο άνθρωπος πρέπει να περάσει μέσα από την αναστάτωση και την ταλαιπωρία που και συ γνωρίζεις για να καταλήξει στην ανακάλυψη της σοφίας, μια ανακάλυψη όχι αρχική, γιατί ήδη γνωρίζει, αλλά μια ανακάλυψη μέσα απ’ τα μονοπάτια της λήθης της συνείδησης. Γι’ αυτό και συ πονάς και το γνωρίζουμε, αλλά είναι ο μοναδικός δρόμος που έχει ορίσει ο Θεός για να επιστρέψουν οι άνθρωποί του στον παράδεισο.

Εσύ είσαι γενναία και τον ακολουθείς, γι’ αυτό σου αποκαλύπτονται σημάδια στο δρόμο σου, που μεν δεν θεραπεύουν τον πόνο αλλ’ όμως σε διαβεβαιώνουν για την ορθότητα των επιλογών και των σκέψεών σου. Έχε δύναμη και προετοιμάσου για μία ευχάριστη έκβαση. Αν ο χρόνος διατηρήσει την απόσταση, σημαίνει πως έχεις κι άλλα ακόμα να διδαχτείς πριν επιλυθεί η κατάσταση αυτή. Χρησιμοποίησέ τον λοιπόν κάθε φορά που εμφανίζεται με τη γνώση πως θα διαρκέσει τόσο όσο ακριβώς χρειάζεσαι για να φτάσεις στο συμπέρασμα που πρέπει.

Μη ξεχνάς πάνω απ’ όλα πως η αγάπη είναι δεδομένη και εργάσου μ’ αυτό.

Ζάντος