9. Η ένωση με τον ανώτερο Εαυτό

 

Αυτό είναι το φως που εκπέμπει η φίλη, έτσι όπως το βλέπω γύρω της, χωρίς εκείνη να κάνει τίποτα! Έτσι απλά. Τα χρώματα είναι πεντακάθαρα και οι λωρίδες απόλυτα διακριτές μεταξύ τους. Βλέπω πολύ έντονα το μωβ και το μπλε-ρουά. Μέχρι τώρα (12-10-2001), έχω δει τη μέγιστη έντασή τους στην εξοχή. Τελευταία τα βλέπω έντονα και στην Αθήνα. Τώρα που γράφω (20-11-2001), είναι πολύ έντονα κι εδώ και παντού. Είναι ορατά και τη νύχτα, ακόμη και πάνω στις ίδιες τις αναμμένες λάμπες του ηλεκτρικού, παρ' όλο το δικό τους φως. Βλέπω την αύρα και γύρω από τις σκιές των ανθρώπων και των πραγμάτων.

Όπως εικονίζεται στο σκίτσο, οι δύο πρώτες λωρίδες φωτός φέρουν πάρα πολύ καθαρά κι έντονα χρώματα. Η πρώτη έχει χρώμα μπλε σκούρο-μωβ και η δεύτερη έχει πάντα χρώμα μπλε ελεκτρίκ, πεντακάθαρο και φωτεινότατο. Η επόμενη λωρίδα είναι πολύ πιο φαρδιά, τετραπλάσια από την προηγούμενή της και έχει λευκόχρυσο φως. Η λωρίδα που ακολουθεί, έχει βαθύ κόκκινο - ρουμπινί, η επόμενη λωρίδα πορτοκαλί, δίπλα σ' αυτήν μία κίτρινη, και η τελευταία έχει χρώμα δροσερό πράσινο του γκαζόν. Όλα τα χρώματα είναι καθαρά, φωτεινά και φυσικά, έχουν πλήρη διαφάνεια, έτσι ώστε μπορώ και βλέπω δια μέσου αυτών.

Η σειρά των χρωμάτων παρουσιάζει έναν άνθρωπο ανεστραμμένο, αν λάβουμε υπόψη μας ότι η κανονική τους σειρά είναι αυτή των ενεργειακών κέντρων του ανθρώπου, αρχίζοντας από το πρώτο στον κόκκυγα που εκπέμπει κόκκινο και συνεχίζοντας, πορτοκαλί, κίτρινο, πράσινο, μπλε-γαλάζιο, βιολετί ή ροζ και μωβ. Τα χρώματα της αύρας της φίλης εμφανίζονται έτσι, γιατί η ψυχή της βρίσκεται σε απόλυτη ισορροπία. Το εξωτερικό χρώμα της αύρας της είναι πράσινο. Η φίλη προτάσσει την αγάπη και λειτουργεί κυρίως με το ενεργειακό κέντρο της καρδιάς, το φως του οποίου έχει πράσινο χρώμα.

Μου έρχεται στο νου η εικόνα με δύο κεφάλια που έχουν ενωθεί στο 7ο κέντρο, όπως εμφανίζεται στο σκίτσο και θυμίζει τις γνωστές απεικονίσεις της τράπουλας. Από εκεί, λοιπόν, προέρχεται η αυθεντική ιδέα στις φιγούρες της τράπουλας, κι αυτή είναι η πραγματική της σημασία.

Η φίλη έχει ενωθεί με τον ανώτερο Eαυτό της.