4. Πλαταίνεις κι έτσι χωράς τα πάντα, μικραίνεις κι έτσι χωράς παντού

   

Μα και βέβαια όλα αλλάζουν, ο τρόπος που βλέπεις, που ακούς, που κατανοείς ... αυτό το σκοπό έχει η ζωή ... οι εμπειρίες, οι χαρές, οι λύπες, οι αγάπες. Αυτό μαθαίνει κανείς ζώντας και βαδίζοντας στο δρόμο της επιλογής Του. Το δυσάρεστο θα ήταν να ήμασταν αμετακίνητοι΄ αυτοί είναι μόνο οι Δάσκαλοι, που έχουν λύσει τα μικρά και ανακάλυψαν τις αιώνιες αλήθειες που δεν έχουν αλλοιωθεί από το χρόνο και το χώρο, γιατί υπάρχουν πάνω και πέρα απ' αυτό.
Διαβάζω το βιβλίο του αγαπημένου Δασκάλου* «Το Δένδρο της Γνώσης του Καλού και του Κακού». Όλες οι αλήθειες μαζεμένες, δοσμένες με τον απλούστερο τρόπο, καταχάρηκα!

Η δυνατότητα να βλέπεις διαφορετικά τα πράγματα χρόνο με το χρόνο σε κάνει να υπομένεις, να σκέφτεσαι πως χωράνε κι άλλες αλλαγές στην αντίληψή σου. Πλαταίνεις κι έτσι χωράς τα πάντα, μικραίνεις κι έτσι χωράς παντού. Πολεμάς τον εγωισμό σου, σιγά σιγά, ώσπου να τον εξαφανίσεις και έτσι να κομματιάσεις το εγώ σου που τόσο σε δυσκολεύει στην ανύψωση και στην παραδοχή του όμοιου. Πόσο πολλά κάνουμε εμείς οι άνθρωποι μέσα σε μια και μόνο γήινη ζωή ... κι όμως νομίζουμε συχνά πως τίποτα δε γίνεται, τίποτα δεν κάναμε καλά, γιατί όλη η δουλειά είναι αφανής, δεν έχει υλική υφή...

* Omraam Michael Aivanhov