24. Η Αλήθεια θα έρθει από το πουθενά

Αποκάλυψη και κατάφορη πραγματικότητα, θα έρθουν όταν δεν θα χρειάζονται λόγια και αναλύσεις ... πάντα το πίστευα αυτό ...

Και μεις δεν έχουμε φθάσει ακόμα να «είμαστε» ... γιατί όταν είσαι δεν χρειάζεται να το λες ... Ψάχνουμε τους ίσκιους της αλήθειας μας ... Για να συμβεί να τη βρούμε χρειάζεται να αφεθούμε στη δική μας πραγματικότητα, χωρίς να ακουμπάμε σε κανόνες που μας δόθηκαν, απ' όπου κι αν ήρθαν αυτοί ... Η αλήθεια έχει αξία όταν έρθει χωρίς κόπο και απ' το πουθενά, γιατί πηγάζει μόνο από μέσα μας, χωρίς καμιά εξωτερική παρέμβαση.

Τα σύμβολα μας δίνονται για να αρχίσουμε να δουλεύουμε, θαυμάζοντας κάποιους που έδωσαν φως και σοφία στον κόσμο. Στο δρόμο αφήνεις όλα τα σύμβολα και βρίσκεις τη δική σου αλήθεια. Αυτή δεν εξηγείται γιατί ΕΙΝΑΙ και ό,τι ΕΙΝΑΙ δεν χρειάζεται κανόνες ούτε εξήγηση.

Το ότι τίποτα και ποτέ δεν μας φθάνει, μας κάνει ανήσυχους μα και ιδιαίτερα τολμηρούς ώστε να ψάχνουμε γύρω απ' όλα όσα μας περιβάλλουν και τελικά να βρίσκουμε ό,τι και όσο Εκείνος επιτρέπει!!

Ξέρεις, κοριτσάκι μου, όσο «γερνάω», τόσο πιο πολύ πιστεύω πως όλα εδώ είναι ένα όνειρο - προβολές του μυαλού και της φαντασίας μας ... γι' αυτό πέφτουμε τόσο έξω σε ό,τι αγαπάμε, γιατί η κατασκευή που φτιάξαμε δεν ήταν πραγματική. Ελπίζω η Ζωή και η Αλήθεια να έρθει μετά, γιατί ο πόλεμος, γλυκιά μου, μας τσάκισε!