48. Μια αλήθεια σημερινή μοιάζει τεράστιο ψέμα λίγο αφού την ανακαλύψεις ...

 

Στέρεψα τώρα νομίζω ... Κουράστηκα και από τα λόγια και τα συμπεράσματα ... άλλωστε τι αξία έχουν αυτά, όταν όλα αναθεωρούνται;

Τα συμπεράσματα είναι μόνο για τη δεδομένη στιγμή, λίγο μετά έρχεται άλλη κατανόηση, άλλη εξήγηση και όλα φωτίζονται πάλι διαφορετικά.

Αυτή είναι και η γοητεία αυτής της ζωής ... όλα έχουν χρονικό όριο. Τίποτα δεν διαρκεί, ούτε σκέψεις, ούτε συναισθήματα, ούτε εικόνα.

Όλα αλλάζουν χωρίς τέλος για να θυμίζουν σε όλους μας το λάθος του απόλυτου και τη σιγουριά της άγνοιας ... Τι άλλο να πω χωρίς να το αμφισβητήσω; Και ενώ θα το καταργήσω, γιατί να αναλωθώ; Δεν έχει αρχή και τέλος η κατανόηση. Εκεί που νομίζεις πως το βρήκες, εκεί έρχεται η άλλη άποψη, που έχει βγει από το τέλος της πρώτης ...

Όσο η κατανόησή μου διευρύνεται, εκπλήσσομαι με ότι ανακαλύπτω! Τίποτα ανεξήγητο δεν συμβαίνει στη ζωή μας, απλά τις απαντήσεις τις κερδίζουμε όπως όλα άλλωστε ... Σ' αυτή τη ζωή κτίζουμε τις αντοχές μας και διακρίνουμε το θαύμα. Σε άλλη φάση το σχολείο δυσκολεύει, απλά εμείς θα έχουμε βάσεις για τις πανελλήνιες. Σ' αγαπώ.