«Η δύναμη της σκέψης»

Ο πεπεισμένος και επίμονος άνθρωπος είναι αυτός που χτίζει...

Αυτό που οι άνθρωποι πρέπει να καταλάβουν μια για πάντα, όσον αφορά την πνευματική εργασία, είναι ότι έχει να κάνει με μια ύλη εξαιρετικά αιθέρια, λεπτή, που ξεφεύγει από τα δικά μας συνηθισμένα μέσα έρευνας. Οι εργασίες που μπορούμε να επιτελέσουμε στο πνευματικό επίπεδο είναι το ίδιο πραγματικές όσο κι εκείνες που κάνουμε στο φυσικό επίπεδο.

Όσο είναι αληθινό το ότι πριονίζετε ένα ξύλο στο φυσικό επίπεδο ή ότι φτιάχνετε μια σούπα, τόσο αληθινό είναι και όταν, στο πνευματικό επίπεδο, οικοδομείτε ένα κτίριο, όταν βάζετε σε κίνηση δυνάμεις, όταν προσανατολίζετε ρεύματα, όταν φωτίζετε συνειδήσεις. Αν δεν είναι ορατά όλα αυτά, είναι γιατί πρόκειται για μια διαφορετική ύλη. Άλλωστε, εκείνος που ζει αληθινά μέσα στον πνευματικό κόσμο, δεν έχει ανάγκη όλες αυτές οι πραγματικότητες που αισθάνεται γύρω του, να είναι το ίδιο ορατές και χειροπιαστές σαν εκείνες του φυσικού κόσμου. Με τον καιρό, όμως, μπορεί κι αυτές να γίνουν πιο συγκεκριμένες.

Αν ο άνθρωπος αγνοεί αυτούς τους νόμους, αν περιμένει να δει τα αποτελέσματα της πνευματικής εργασίας του αμέσως, αποθαρρύνεται και καταστρέφει αυτά που έφτιαξε. Γιατί αυτή η τόσο λεπτή, αιθέρια ύλη, είναι ιδιαίτερα εύπλαστη. Γι' αυτό, ανάλογα αν είναι ή όχι πεπεισμένος και επίμονος, ο άνθρωπος χτίζει ή γκρεμίζει. Συχνά χτίζει, στη συνέχεια πάρα πολύ γρήγορα γκρεμίζει, εμποδίζοντας έτσι την οριστική υλοποίηση της εργασίας του. Όμως, κάποια μέρα, αναπόφευκτα, η υλική συμπύκνωση, η υλοποίηση θα γίνει.

Αν ρωτήσετε, άλλωστε, τους Μύστες, θα σας πουν το εξής: όλα όσα βλέπετε πάνω στη γη δεν είναι άλλο από τη συμπύκνωση αιθερικών στοιχείων τα οποία, με τον καιρό, έφτασαν σ' αυτό το σημείο πυκνότητας και υλοποίησης. Αν λοιπόν έχετε την πίστη και την υπομονή για να συνεχίσετε την εργασία που έχετε αναλάβει, θα φτάσετε στο σημείο να συμπυκνώσετε στο φυσικό επίπεδο όλα όσα εύχεστε.