«Η μεταφυσική δομή του ανθρώπου»

Η αύρα είναι το δέρμα της ψυχής μας

Το κάθε τι που υπάρχει, οι άνθρωποι, τα ζώα, τα φυτά, ακόμα και οι πέτρες, εκπέμπει μόρια, παράγει ακτινοβολίες και αυτή η ρευστή, αιθέρια ατμόσφαιρα, που περιβάλλει κάθε πράγμα, αυτό ακριβώς είναι που ονομάζουν αύρα. Βέβαια δεν είναι ορατή παρά μονάχα για τους διορατικούς, και πολλοί άνθρωποι δεν ξέρουν ούτε καν ότι υπάρχει. Η αύρα λοιπόν είναι αυτό το είδος της φωτεινής άλωος που περιβάλλει κάθε ανθρώπινο πλάσμα, με τη διαφορά ότι, σε μερικούς, είναι πλατιά, ευρεία, φωτεινή, δυνατή, έχει δονήσεις, έντονες και χρώματα υπέροχα, ενώ σε άλλους, αντίθετα, είναι μικρή, θαμπή, ομιχλώδης και άσχημη.

Μπορούμε να συγκρίνουμε την αύρα με το δέρμα. Ξέρετε τη σημασία του δέρματος για το φυσικό σώμα. Έχει πολυάριθμες λειτουργίες. Πρώτα-πρώτα μια λειτουργία προστασίας από τα χτυπήματα, από τις βλαβερές ουσίες, από τις διάφορες θερμοκρασίες, κλπ. Έπειτα, μια λειτουργία ανταλλαγής, γιατί το δέρμα απορροφάει, αναπνέει και απορρίπτει. Τέλος, το δέρμα παίζει το ρόλο μιας συσκευής ευαισθησίας, γιατί με αυτό αισθανόμαστε τη θερμοκρασία, τις επαφές, τον πόνο, κλπ. Αλλά δεν θα σταματήσω εκεί, αυτό δεν είναι το δικό μου πεδίο.

Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να κάνω έναν παραλληλισμό μεταξύ του δέρματος και της αύρας. Η αύρα έχει τις ίδιες λειτουργίες με το δέρμα. Μπορούμε να πούμε ότι είναι το δέρμα της ψυχής, γιατί αυτή την καλύπτει, την προστατεύει, αυτή της δίνει την ευαισθησία, αυτή, τέλος αφήνει να περνούν τα κοσμικά ρεύματα, αυτή επιτρέπει τις ανταλλαγές ανάμεσα στην ανθρώπινη ψυχή και όλα τα πλάσματα, ακόμα και μέχρι τα αστέρια, ανάμεσα στην ψυχή ενός πλάσματος και την Παγκόσμια Ψυχή.

Μέσα από την αύρα μας παράγεται μια αδιάκοπη ανταλλαγή, ανάμεσα σ' εμάς και τις δυνάμεις της φύσης. Όλες οι κοσμικές, πλανητικές και ζωδιακές επιρροές που διαχύνονται συνέχεια μέσα στο διάστημα, έρχονται μέχρι εμάς, και, ανάλογα με την ποιότητα της αύρας μας, ανάλογα με την ευαισθησία της, με την αγνότητά της και τα χρώματα που έχει, δεχόμαστε αυτές ή εκείνες τις δυνάμεις, ή δεν τις δεχόμαστε. Η αύρα λοιπόν παριστάνει τις κεραίες μας, είναι μια συσκευή που συλλαμβάνει τα μηνύματα, τα κύματα, τις δυνάμεις που μας έρχονται από το σύμπαν.

 
     
Το Ημερολόγιο των Χρωμάτων... *