24 Ιανουαρίου 1996

 

Το …. είναι το έργο σου και το ξέρεις καλά από τότε που θυμάσαι τον εαυτό σου. Πολλά προσπαθούν να σε παραπλανήσουν, πολλά προσπαθούν να σε αποθαρρύνουν, αλλά εσύ πρέπει να συνεχίσεις στον ίδιο αυτό δρόμο. Οι δοκιμασίες είναι παροδικές, και το σκοτάδι που τώρα καλύπτει το δρόμο σου, σε λίγο θα διασπαστεί. Οι πειρασμοί της γήινης ζωής είναι πολλοί, χρειάζεσαι μεγάλη δύναμη και θάρρος για να τους υπερνικήσεις, όμως όλοι εδώ πιστεύουμε πως θα τα καταφέρεις. Επιστράτευσε τη γενναιότητα, την αισιοδοξία και την εργατικότητά σου και περίμενε να φανεί η Πρόνοια του Θεού. Το σύμπαν είναι δίκαιο, όλοι ανταμείβονται ανάλογα με την εργασία τους, γι' αυτό μην έχεις καμία αμφιβολία.

Συνέχισε να πιστεύεις στο όραμα, κλείσε τ' αυτιά σε όσους δεν έχουν πίστη, μη μοιράζεσαι τις ανησυχίες σου παρά μόνο μ' εκείνους που μπορούν να σου μεταδώσουν την πίστη για την Παντοδυναμία του Σύμπαντος του Θεού.

Αφοσιώσου χωρίς να προσπαθείς να εξαναγκάσεις τις καταστάσεις.

Δεν μπορείς να συλλάβεις το σχέδιο του Θεού, γι' αυτό ασχολήσου με το να κάνεις το παρόν σου όσο το δυνατόν δημιουργικότερο. Τώρα μπορείς ν' αρχίσεις πάλι να (εργάζεσαι), με προσοχή και σεβασμό. Άνοιξε το κανάλι της έμπνευσης και άφησε το θεϊκό στοιχείο να εκφραστεί, δείχνοντας εμπιστοσύνη στη φυσική λειτουργία. Μη φείδεσαι κόπου και χρημάτων προκειμένου να εξασφαλίσεις όσα τεχνικά εφόδια σου είναι αναγκαία. Μην ξεχνάς πως η φάση της μαθητείας βρίσκεται στο τέλος της και δεν είναι σκόπιμο να τη συντηρείς.

Μην προχωρήσεις σε άλλο πρόσωπο στη ζωή σου. Αυτός βρίσκεται ήδη δίπλα σου και λαμβάνει γνώση για το κοινό σας έργο. Δεν χρειάζεται να κάνεις καμία κίνηση, άφησε τα πάντα να λειτουργήσουν στην ώρα τους και με τον τρόπο που πρέπει.

Έσω έτοιμη να ακολουθήσεις την εξέλιξη. Μη φοβάσαι να ακούς την καθοδήγηση, γιατί έτσι πρέπει να γίνει.

Μετάφερε στην Μ. πως η προσπάθεια αξιολογείται και πρέπει να συνεχιστεί.

Κράτα το στόμα σου κλειστό, το μυαλό σου ανοιχτό και τις δυνάμεις σου σε επαγρύπνηση. Η κατεύθυνση είναι σαφής αν αφήσεις τη σκέψη σου να τη διακρίνει ανεπηρέαστη. Όταν η κλίση δεν είναι οριστική, ο χρόνος δεν είναι ο κατάλληλος. Περίμενε να ξεκαθαρίσει ο ορίζοντας.

Κρατήσου στην κατεύθυνση που βρίσκεσαι, όσο και αν οι σκέψεις σου ή το περιβάλλον προσπαθούν να σε οδηγήσουν αλλού. Η υπομονή και η επιμονή πρέπει να σε διακρίνουν.

Θυμήσου πως η δικαίωση βρίσκεται στο δρόμο σου.

Ζάντος