1η Φεβρουαρίου 1996

 

Ό,τι τώρα πολεμάς με τη συνειδητή γνώση, θα έρθει κάποια μέρα που θα αντιληφθείς πως έχει γίνει βίωμα, και τότε ο πόλεμος θα έχει κερδιθεί οριστικά. Να σου αρκεί που το αντιλαμβάνεσαι και το πολεμάς για το παρόν και να είσαι σίγουρη πως θα έρθει πια αυτή η στιγμή που θα διαπιστώσεις πως δεν έχεις πια ανοιχτό αυτό το θέμα. Τότε, δεν θα χρειάζεται να προσπαθείς πια, γιατί θα έχεις αλλάξει και όλα θα γίνονται αυτόματα και οριστικά, χωρίς περιθώριο επανάκαμψης. Μέχρι τότε, έχε υπομονή, μην προκαθορίζεις την αναγκαιότητα των επαναλήψεων της συγκεκριμένης άσκησης, αλλά περίμενε τη μέρα που το πρόβλημα θα έχει εξαφανιστεί αμετάκλητα. 

Η αστρολογία δεν σε αφορά πια, επειδή χρωματίζεται κάθε φορά από την προσωπική αύρα αυτών που την ασκούν. Μην επηρεάζεσαι και μην αυθυποβάλλεσαι. Το μέλλον σου μπορείς μόνο να το δημιουργήσεις ως αποτέλεσμα των εργασιών σου. Εμπιστεύσου τον εαυτό σου, μη ζητάς να κάνεις ό,τι δεν μπορείς. Μη ζητάς όμως κι απ’ τους άλλους να κάνουν ό,τι δεν μπορούν. Εφάρμοσε εσύ πρώτη αυτό που περιμένεις να σου κάνουν και τότε μόνο θα το δεις να εκδηλώνεται στη ζωή σου.

Είναι καιρός πια να εμπιστευτείς. Ο χρόνος της ανεκμετάλλευτης αυτής, με τη συμβατική σημασία, περιόδου, σου δόθηκε γιατί πρέπει να εργαστείς πολύ με τον εαυτό σου τώρα, όπως ακριβώς κάνεις.

Οι συζητήσεις (ενν. με τους φίλους) δεν είναι άσκοπες, η ανταλλαγή ενεργειών είναι αρωγός σ’ αυτή σου την προσπάθεια αναμόχλευσης του υποσυνείδητου και ξεκαθαρίσματος. Εργάσου ουσιαστικά σ’ αυτό και η εξωτερική εργασία θα έρθει σύντομα.

Δεν χρειάζεστε καθοδήγηση, οι αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται με δική σας ευθύνη, κατόπιν αξιολόγησης που έχετε πλέον τα κλειδιά να διεξάγετε. Προσοχή! Όταν ο χώρος κυριαρχείται από σκοτεινή ενέργεια, αυτή εισχωρεί και στη δική σας περιοχή. Η ανάμιξη με κατώτερες ενέργειες απαιτεί διπλή επαγρύπνηση, συνεχή και αδιάλειπτη σύνδεση με την Κοσμική Πηγή και ισχυροποίηση που ίσως αυτή τη στιγμή δεν κατέχετε. 
 
Το να αισθάνεσαι ανίκανος, σημαίνει πως υποτιμάς το σχέδιο του Θεού και τα δημιουργήματά του. Η περιφρόνηση δεν είναι ταπεινότητα, είναι εγωισμός και συμπαράταξη με το έργο του διαβόλου που είναι να καταστρέψει και να συντρίψει τα τάγματα του Φωτός. Κανένας άνθρωπος δεν κατέχει τέτοια αυθεντία ώστε να σε κάνει να υποτιμάς τον εαυτό σου η σύγκριση μαζί του. Η αξία σου είναι μοναδική και οφείλεις να βρεις το μέτρο ανάμεσα στο να θεωρείς τον εαυτό σου υπερ-άξιο κι απ’ την άλλη υπερ-ανάξιο. Σκέψου την ισορροπία και στάσου σ’ αυτήν. Διαρκώς παλινδρομείς μεταξύ των δύο άκρων, κι εκτός του ότι αυτό δημιουργεί όλη την αναστάτωση στη ζωή σου, σε κάνει να χάνεις χρόνο και ενέργεια.

Το ίδιο ισχύει φυσικά και για τον αντι-κείμενο άνθρωπο, ο οποίος παίρνει τη συμπληρωματική θέση ως προς τον εαυτό σου, κι όταν εσύ υπερεκτιμάσαι αυτός γίνεται υπο-τιμητέος, ενώ όταν εσύ υποτιμάσαι αυτός γίνεται υπερ-εκτιμητέος και θαυμαστός.   
   
Βρες την ισορροπία και θα βρεις τη γαλήνη. Συνέχισε αυτό ακριβώς που κάνεις με υπομονή και επαγρύπνηση. Χρησιμοποίησε όλα τα μέσα που διαθέτεις (υπαγορεύσεις, βιβλία, σκέψη, φίλους) για να αντιμετωπίζεις τις κρίσεις αυτές μηχανιστικά, μέχρι η γνώση να ενσταλαχθεί μέσα σου και να την ενστερνιστείς ολικά. Αυτό θέλει χρόνο και αρκετές επαναλήψεις, γι’ αυτό μην αρνείσαι τις δοκιμασίες που θα σε ελευθερώσουν μία ώρα αρχύτερα.

Μη ζητάς από τον εαυτό σου να τα βγάζει πέρα χωρίς βοήθεια, γιατί αυτό σημαίνει αφ’ ενός αυτο-υποτίμηση και αφ’ ετέρου εγωισμό. Σκέψου την ισορροπία, οργάνωσε άμυνες, ασκήσου. Χρησιμοποίησε το μυαλό, συγκέντρωσε βιώματα. Μην ξεχνάς ότι ο προορισμός σου έχει ως στόχο την επίτευξη της άσκησης της Τέχνης. Δέξου λοιπόν πως ο χαρακτήρας σου έχει έτσι διαμορφωθεί ώστε αυτό να είναι εφικτό. Μην αρνείσαι την ιδιαιτερότητά σου και αυτή είναι η ευαισθησία, η ευθιξία και η ευσυγκινησία σου, γιατί μέσα απ’ αυτά τα χαρακτηριστικά θα είσαι ικανή να υπηρετήσεις την τέχνη που τόσο αγαπάς. Συνέχισε αγαπημένη, ο δρόμος σου είναι ευλογημένος.

Ζάντος