12 Φεβρουαρίου 1996

 

Δυσπιστείς. Μάθε να ξεχωρίζεις την ταπεινότητα απ’ την αυτο-περιφρόνηση.

Οι καιροί είναι δύσκολοι για όλους. Το κακό συσσωρεύεται και σκοτεινιάζει τον φωτεινό ορίζοντα. Γι’ αυτό πρέπει οι άνθρωποι που είναι ταγμένοι στο σχέδιο του Θεού να επαγρυπνούν και να προσεύχονται.

Η καθημερινή ζωή σάς δίνει τη δυνατότητα να ισχυροποιήσετε τον εαυτό σας εφαρμόζοντας αυτά που θεωρητικά γνωρίζετε. Θυμηθείτε τις επιγνώσεις (ενν. της «Ουράνιας Προφητείας») και δουλέψτε τις πρακτικά. Όποιος ισχυροποιείται στην καθημερινότητα, αυτός μπορεί μόνο να πολεμήσει τις ορδές του Κακού. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να ζείτε τη ζωή σας με αφοσίωση, δεχόμενοι τις προκλήσεις και λαμβάνοντας ενεργά μέρος σε όλες τις δυσκολίες και τις δοκιμασίες. Ο εκπαιδευόμενος στρατιώτης δεν εγκαταλείπει τη σκληρή εκπαίδευση, είναι ακούραστος και αδιαμαρτύρητα εκτελεί και τις πιο επίπονες ασκήσεις.

Αντιμετωπίστε τη ζωή σαν μία στρατιωτική εκπαίδευση. Τα πιο δύσκολα παραγγέλματα οδηγούν στο να ξεπερνάει ο εκπαιδευόμενος τα όριά του, ανακαλύπτοντας μέσα του νέες δυνάμεις και ολοένα μεγαλύτερες. Οι δυσκολίες απαιτούν πείσμα και ακλόνητη θέληση, και μ’ αυτά σφυρηλατούνται οι γενιές των «νέων» ανθρώπων.

Μην συγχέετε την εκπαίδευση με την αληθινή ζωή. Η αληθινή ζωή είναι αλλού, με συνθήκες που δεν φαντάζεστε, αλλά για να την εξασφαλίσει κανείς πρέπει πρώτα να υπερνικήσει το κακό, μέσα κι έξω απ’ αυτόν. Η υπομονή, η πίστη στο όραμα, η ακούραστη προσπάθεια χαρακτηρίζουν τους φωτισμένους απ’ τη νέα Πίστη.

Βρισκόσαστε στην εποχή της Νέας Αποκάλυψης. Εμπιστευτείτε τη φωνή των Διδασκάλων που τόσο αφειδώς σας βοηθούν και σας καθοδηγούν. Να σκέφτεστε πάντα τη συμπόρευση με το Φως, και αυτό θα σας δείχνει με ασφάλεια το δρόμο στα διλήμματα. Οι Διδάσκαλοι μπορούν να σας οδηγήσουν μόνο εφόσον τους το επιτρέψει η ελεύθερη βούλησή σας, γι’ αυτό να επιθυμείτε διακαώς την παρουσία τους στη ζωή σας, να τους επικαλείστε, να αφήνετε τη σκέψη σας άγραφη ώστε να αποτυπώνεται εκεί η φωνή τους. 

Συσπειρωθείτε με αλληλοβοήθεια και αλληλοσυμπαράσταση, βοηθήστε υλικά ή πνευματικά τους συνανθρώπους σας, όπως παραγγέλλουν οι Γραφές.

Άφησε τους ανθρώπους να συγκεντρωθούν γύρω σου χωρίς να ασκήσεις κανενός είδους πίεση ή επιρροή. Η σύγκλιση γίνεται κατόπιν θείου παραγγέλματος, και η δική σου κλήση δεν είναι απαραίτητη. Μίλησε μόνο σε όσους κρίνεις πως μπορούν να ακούσουν, μετάφερε τα μηνύματα γραπτά ή προφορικά σε κείνους που τα ζητούν – γιατί αυτοί έχουν ήδη προσεγγισθεί. Μην απομακρύνεσαι όμως από όσους δεν μιλούν ακόμα ξεκάθαρα· ας είσαι διαθέσιμη για τη στιγμή που θα αφυπνισθούν, ενώ προς το παρόν μίλησέ τους στο επίπεδο που θα τους ενισχύσεις τη φλόγα χωρίς να τη σβήσεις.

Μην αρνείσαι την εργασία. Εργάσου στον εαυτό σου, καταπόντισε τα μπλοκαρίσματα του νοητικού σώματος. Αυτό μπορείς να το κάνεις χωρίς να απομακρυνθείς από τα εγκόσμια. Η κλίση σου είναι μεγάλη και αυτό εκτιμάται από τα Τάγματα. Οφείλεις να προχωρήσεις γρήγορα και η δύναμή σου πρέπει να είναι ατσάλινη για να επιτευχθεί αυτό. Να σκέφτεσαι πως τώρα «εγγράφεις» για το μέλλον, φρόντισε λοιπόν οι εκπορεύσεις σου να είναι ανάλογες. Αυτό που ζήτησες είναι πολύ κοντά σου.

Προσοχή! διαχώρισε την κούραση από την άρνηση.

Εξασφάλισε αυτά που κερδίζεις, κυρίως με το να εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου και το σχέδιο του Θεού. Μην κάνεις πίσω, γιατί εμποδίζεις τη φυσική και ήδη ρέουσα ενέργεια, και δημιουργείς αναστάτωση. Να αποκαθιστάς την αύρα σου αμέσως μόλις διαπιστώσεις κάποια δυσμορφία, αυτό είναι το πρώτιστο και άμεσα δικό σου έργο. Βρίσκεσαι πια μέσα στο Έργο, επειδή εσύ το ζήτησες, το επέλεξες και κρίθηκες άξια γι’ αυτό, μην επανέρχεσαι λοιπόν σε αμφισβητήσεις ή αποπροσανατολισμούς που είναι φαντάσματα του παρελθόντος. Μην ξεχνάς πως τη μόνη σημασία αποτελεί η επίτευξη του Σχεδίου του Θεού για την ανθρωπότητα.

Γνωρίζουμε πως δεν θα μεταστραφείς. Η πορεία σου είναι ευλογημένη από την Αδελφότητα.

Ζάντος - Αivanhov - Ιησούς