20 Οκτωβρίου 1995

 

Είναι ακόμα νωρίς για να ξεπεράσεις όλα τα προβλήματα.

Πίστευε ότι ο Θεός είναι μαζί σου και ότι τα προβλήματα είναι για να προχωράς. Τίποτα δεν είναι ικανό να σε σταματήσει όταν ο δρόμος σου είναι ο δρόμος του Θεού.

Πολέμησε τη ζήλεια. Είναι το δυσκολότερό σου βήμα, γι' αυτό οι ασκήσεις σου είναι οδυνηρές. Όμως μία μικρή νίκη κάθε φορά είναι σημαντική στην πορεία σου για να ξεπεράσεις το πρόβλημα. Η ζήλεια σου προέρχεται από προηγούμενη ζωή.

Άφησε τον εαυτό σου να ακολουθήσει το αυθόρμητο ένστικτό του, και τότε θ' αναγνωρίζεις τις ασκήσεις και θα προχωράς.

Μη μιλάς σε ανθρώπους που δεν ξέρουν το κάρμα σου. Αυτοί μπορούν να σου κάνουν μόνο κακό, αποπροσανατολίζοντάς σε από το να λύσεις την άσκηση. Απευθύνσου μόνο στο Θεό και τον οδηγό σου για να αντιμετωπίσεις την κατάσταση θετικά.

Ζήτα βοήθεια και θα σου δοθεί.

Ο Θεός χαίρεται να βοηθά τους ανθρώπους στο δύσκολο ανήφορό τους, μη διστάζεις φοβούμενη πως δείχνεις δειλία. Είναι γενναιότητα να ζητάς την αρωγή του καλού. Εσύ είσαι γενναίος άνθρωπος. Ξέρεις να δίνεις. Μάθε και να ζητάς.

Προσεταιρίσου τους εργάτες του Καλού. Εργάσου για τον εαυτό σου όσο και για τους άλλους. Σώζοντας τον εαυτό σου, βοηθάς και τους άλλους να σωθούν.

Δείξε εμπιστοσύνη.

Μην ασχολείσαι με τη ζωή των άλλων. Αυτό είναι έργο δικό τους και των οδηγών τους, γι' αυτό μην παρεμβαίνεις στο κάρμα τους.

Μην κρίνεις. Ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις όλες τις παραμέτρους, γι' αυτό είναι μοιραίο να κρίνεις άδικα. Ασχολήσου μόνο με την πλευρά ζωής που είναι κοινή με τη δική σου ζωή.

Να είσαι ευχάριστη. Τίποτα δεν είναι πιο δυνατό από τη χαρά σου, τίποτα δεν είναι ανίκητο. Πίστευε στη νίκη ταπεινά, ας είναι η νίκη ένα ακόμα σκαλοπάτι προς τον ουρανό, και όχι τροφή της ματαιοδοξίας.

Άσε τη χαρά να φωλιάσει στην καρδιά σου. Μη φοβάσαι την άνοιξη της ευημερίας. Κανένα σκοτεινό «σήμερα» δεν πρέπει να σκιάζει την αιώνια ευτυχία σου. Αν φοβάσαι την αγάπη, σημαίνει ότι αυτή δεν είναι η αληθινή. Η αγάπη δεν έχει σύννεφα. Είναι καθαρή και απλή, σαν πρωινός ουρανός. Μην μπλοκάρεις την αγάπη και τη χαρά.

Μόνο ο φόβος μπορεί να σε γκρεμίσει απ' την ουράνια πορεία. Διώξε το φόβο και τότε ο χειμώνας σου θα γίνει αιώνιο καλοκαίρι.

Ξέχνα ό,τι δεν μπορείς να αποστασιοποιήσεις αλλιώς.

Εμείς είμαστε όλοι μαζί σου γεμάτοι αγάπη και κατανόηση. Μην αποθησαυρίζεις φερέγγυα για το μέλλον. Στη ζωή αυτή δεν υπάρχει μέλλον και κοπιάζεις άδικα χτίζοντας με τραπουλόχαρτα στον άνεμο. Μη ζητάς τη σιγουριά και την ανάπαυση. Η ζωή αυτή δεν προορίζεται για ανάπαυση, αλλά για έργο.

Κοιμήσου ήσυχα. Το μυαλό και η φαντασία σου πρέπει να είναι υπηρέτες κι όχι αφέντες της ψυχής σου.

Ξέχνα ό,τι σε πληγώνει, γιατί δεν υπάρχει.

Τα στοιχειακά καραδοκούν για να γκρεμίσουν ό,τι όμορφο χτίζεις με αγάπη και πίστη. Διψούν για την ενέργεια της φωτεινής καρδιάς, γι' αυτό πλησιάζουν περισσότερο τους φωτεινούς ανθρώπους. Εσύ ξέρεις, γι' αυτό είναι χρέος σου να διαφυλάξεις την περιουσία που σου εμπιστεύτηκε ο Θεός.

Ξεκουράσου. Όσα ξέρεις είναι αρκετά για τώρα.

Είχες προειδοποιηθεί για ένα δύσκολο μάθημα, καλείσαι λοιπόν να το διεκπεραιώσεις σωστά. Να είσαι δυνατή, σαν πολεμιστής. Να είσαι ήρεμη, σαν φιλόσοφος. Να είσαι υπάκουη, σαν μαθητής.

Η τύχη σου είναι μεγάλη όταν την εμπιστευτείς στην καθοδήγηση αυτών που ξέρουν καλύτερα από σένα.

Καθάρισε το σώμα σου. Μην αφήνεις άλλα σκουπίδια να συσσωρεύονται για καιρό, γιατί η αρρώστια είναι κοντά.

Συνέχισε αυτό που ξεκίνησες. Είναι η ώρα να προχωρήσεις όπως ακριβώς ζήτησες. Τα μεγάλα βήματα δεν σημαίνουν απαραίτητα πως θα φτάσεις νωρίτερα το στόχο. Κάνε μικρά βήματα για να κερδίσεις τη Βασιλεία των Ουρανών.

Οι άνθρωποι που βρίσκονται κοντά σου σ' αγαπούν. Εμπιστεύσου τους για να σ' εμπιστευτούν οι Άγγελοι του Κυρίου.

Κρατήσου μακριά από μέντιουμ και άλλες ύποπτες προσωπικότητες του αόρατου κόσμου. Ξέρεις ό,τι πρέπει να ξέρεις, και περισσότερα.

Ο Θεός σε προετοιμάζει για ένα σημαντικό έργο.

Λύσε τα προβλήματα του εαυτού σου για να βρεις συντομότερα το δρόμο που έχει ανοιχτεί για σένα. Μη σταματάς σε υλικά αγαθά. Μοίραζε ό,τι έχεις, ο Θεός φροντίζει πάντα για όσα έχεις πραγματική ανάγκη.

Άκου τα μηνύματα. Μην κλείνεις τα μάτια στους μαντατοφόρους. Μην επιθυμείς να επηρεάσεις τα πράγματα, μην επιθυμείς να εμποδίσεις ό,τι είναι να γίνει.

Μη φοβάσαι.

Εγώ και ο οδηγός σου είμαστε μαζί σου. Χρησιμοποίησε τη διαίσθησή σου για να βοηθήσεις και άλλους.

Προετοιμάσου. Η νίκη σου είναι ευτυχία για όλους μας. Χαίρομαι που με ακούς, χαίρομαι που σου μιλάω,

Σ’ αγαπώ
Ζάντος