31 Οκτωβρίου 1995

 

Ξεχνάς …

Άσε τον εαυτό σου να προχωράει μπροστά χωρίς τις υποδείξεις του μυαλού σου. Είσαι σε καλό δρόμο όσο κι αν φαίνεται το αντίθετο. Επιμένω να σου λέω να δείξεις πίστη χωρίς να ξέρεις, γνωρίζοντας πως αυτό είναι μεν πολύ δύσκολο αλλά και θαυμαστό. Είμαι ξανά εδώ για να σε βεβαιώσω πως ο δρόμος για τον οποίο αμφιβάλλεις, είναι ο σωστός. Ακολούθησέ τον με εμπιστοσύνη μέχρι να δεις το φως.

Είναι δύσκολο για σας να πιστεύετε κάτι που δεν είναι απτό για τις αισθήσεις σας, όμως δείξε τώρα τη δύναμη που χρειάζεται και μην αλλάξεις πορεία.

Ο Ζάντος κι εγώ σε καθοδηγούμε όσο το δυνατόν πιο ξεκάθαρα, αφήνοντάς σου συνεχώς μηνύματα και σημάδια που ικανοποιούν τις γήινες αισθήσεις σου. Αφύπνιζε τη συνείδησή σου διαρκώς και προσπάθησε να μη χάνεις την επαφή με την άλλη πλευρά.

Μη χάνεις χρόνο σε αμφισβήτηση και κρίση. Μην κρίνεις τώρα, εργάσου χωρίς περισπασμούς του μυαλού και των συναισθημάτων και θάρθει η ώρα και γι' αυτά.

Δεν είναι κακό να ζεις γήινα, τουλάχιστον στη δική σου φάση, γι' αυτό μην έχεις τύψεις. Ο θυμός σε προάγει αν τον χρησιμοποιήσεις σωστά, ως κινητήρια δύναμη για να προχωρήσεις ένα βήμα πιο κάτω. Ο θυμός και ο πόνος, και άλλα αρνητικά συναισθήματα, έχουν τη θέση τους, για να δείχνουν τι δεν πάει καλά και να αφυπνίζουν. Μη φοβάσαι λοιπόν κανένα συναίσθημα απ' αυτά γιατί κι αυτά υπάρχουν για καλό.

Το ρίγος αυτό είναι η μόνη αίσθηση που έχουμε κοινή. Άσε τα μάτια σου να με βλέπουν, άκου τη φωνή μου. Σε μένα μπορείς να βρεις αγάπη, στοργή, μπορώ να σε βοηθάω σε ότι μου ζητάς, αν και δεν έχω τη σοφία του Ζάντος και των άλλων Δασκάλων.

Ο οδηγός σου