24 Οκτωβρίου 1996

 

Η ζωή στη φύση «γυμνώνει» τον άνθρωπο από τις ενδυμασίες της επίφασης, τον ξανασυνδέει με την πηγή της ζώσης ενέργειας και καθαρίζει τα ενεργειακά κέντρα. Αυτό, βέβαια, συμβαίνει όταν ο άνθρωπος επισκέπτεται τη φύση με πλήρη συνειδητότητα και έτοιμος να απαλλαχτεί από τα στρώματα της ακάθαρτης ενέργειας που έχει απορροφήσει ζώντας στις πολυπληθέστατες και πολύβουες πόλεις.

Η σιωπή, απ’ την άλλη, βοηθάει το ρυθμό του μυαλού να επανασυντονιστεί με τον παλμό του σύμπαντος και να επανασυνδεθεί με τον αιθερικό κόσμο. Η αναπνοή της φύσης οξυγονώνει το κυκλοφορικό σύστημα και αποκαθιστά κάθε είδους δυσλειτουργία του νευρικού συστήματος. Τα χρώματα γεμίζουν τον εγκέφαλο με εικόνες, που ημερώνουν τη φαντασία και καθοδηγούν στο μονοπάτι της αληθινής και αιώνιας Ζωής.

Ο άνθρωπος στη φύση επανενώνεται με τον κόσμο που τον γέννησε, βρίσκει την ταυτότητά του, αγγίζει το παρελθόν του φθάνοντας ως το αρχέγονο σημείο.

Μη συνδέεις τη φύση με εκείνους που δεν είναι δική τους, αλλά είναι απλοί επισκέπτες. Η φύση για σένα είναι ένας δρόμος αναγκαίος. Η καρδιά σου πρέπει να σιωπήσει και να υποταχτεί, γιατί οι θεϊκές εντολές είναι ισχυρότερες από τις επιταγές της γήινης εμπειρίας. Μόνο στην απόλυτη σιωπή θα μπορέσεις να ακούσεις τη φωνή που ψάχνεις.

Μην υποχωρείς στο φόβο, γιατί η μονομερής σύνδεση θα σου στερήσει μία πολύκροτη πραγματικότητα. Η πειθαρχία του νου είναι ένα καθήκον που ο μαθητής δεν πρέπει να αποφεύγει.

Η κίνηση του χρόνου είναι ρυθμισμένη ομοιόμορφα προς τη ζωή, στον περιορισμένο χώρο και η πορεία σας φαίνεται να οδηγεί μόνο προς την κατεύθυνση του μέλλοντος. Η συνειδητότητα όμως δεν υπόκειται σε περιορισμούς, όπως και η θάλασσα που δεν έχει κατεύθυνση. Η επιστροφή στο παρελθόν όπως και η μεταφορά στο μέλλον είναι μία μετακίνηση απλά στην περιφέρεια του κύματος, προσωρινή, όμως, και με περιορισμένη συνείδηση, μια που το κέντρο παραμένει πάντα «ενεργό» και αμετακίνητο.

Άφησε το χρόνο να πετάξει γρήγορα μπροστά, συμπύκνωσε το μέλλον και θα ανακουφιστείς από κάθε επώδυνη σύνδεση.

Οι Διδάσκαλοι