11 Νοεμβρίου 1996

 

Σήμερα έλαβες μία πολύ σημαντική οδηγία και αυτή είναι το ότι πρέπει εσύ να εξασφαλίζεις για τον εαυτό σου την απόφαση για τις καταστάσεις που ζεις. Αυτό είναι πάντα εφικτό, ακόμα και όταν φαίνεται πως δεν βρίσκεται τίποτα στη δικαιοδοσία σου. Αυτό είναι και το πραγματικό νόημα του μηνύματος που έλαβες και όχι όσα παρερμηνεύοντας νόμισες.

Ο πατέρας σου (σημ. έχει αποβιώσει) σε βοηθάει, ιδιαίτερα αυτό τον καιρό, που ζήτησες τη βοήθειά του. Έχει μεσολαβήσει πολλές φορές για να διευκολύνει τα πράγματα για σένα και οι εξελίξεις οφείλονται αρκετά στην πρεσβεία του.

Το μήνυμα της ανεξαρτησίας, λοιπόν, είναι απλό. Οφείλεις να διεκδικείς όσα σου αρνούνται, οφείλεις να προστατεύεις τον εαυτό σου και να τον αποκαθιστάς όποτε είναι απαραίτητο. Δεν σου ζητάται να είσαι σκληρή και άδικη ούτε καν να απονέμεις δικαιοσύνη, καθότι αυτό οργανώνεται από ανώτερες κοσμικές δυνάμεις· οφείλεις να είσαι ο εαυτός σου και να υποστηρίζεις αυτό που είσαι με διττή σημασία: γνωρίζοντας τα όριά του, κάθε φορά που οι καταστάσεις σε δοκιμάζουν, και υποστηρίζοντας αυτό το όλον. Μη φοβάσαι να αντιμετωπίσεις καταστάσεις, γιατί καμία δύναμη δεν είναι ισχυρότερη από τη δύναμη του εαυτού σου. Ο φόβος δεν είναι καλός σύμβουλος. Αντίθετα, σε χρεώνει με συσσώρευση λαθών, τα οποία τελικά οδηγούν πιο σίγουρα στο αποφευκτέο αποτέλεσμα.

Αποφάσισε όσα επιθυμείς να συμβούν, όσα πιστεύεις πως θα σε κάνουν ευτυχισμένη και κινήσου προς αυτά. Ακόμα κι αν διαπιστώσεις πως τελικά δεν τα επιθυμούσες όσο νόμιζες, θα έχεις αποκτήσει την πείρα της διαδρομής και θα έχεις γνωρίσει ή, τουλάχιστον, θα έχεις προσεγγίσει περισσότερο αυτό που πραγματικά επιθυμείς. (Αυτό το έχεις ξανασυναντήσει και δεν το έχεις κατανοήσει εντελώς). Εσύ φοβάσαι τα «λάθη», ως σπατάλη χρόνου και ενέργειας, κάτι που δεν είναι. Αντίθετα, είναι επένδυση δημιουργίας.

Το μέλλον του ανθρώπου προσδιορίζεται από τις επιθυμίες του. Αυτές είναι προ-αποφασισμένες, πριν ακόμα η ψυχή λάβει γήινες διαστάσεις. Η διαδρομή προς την εκπλήρωσή τους δεν είναι προδιαγεγραμμένη, αυτό που εμείς οι άνθρωποι ονομάζουμε «μέλλον» δεν προϋπάρχει ως ενέργεια.  Προϋπάρχει όμως η δύναμη που θα ωθήσει τον άνθρωπο προς κάποιους συγκεκριμένους δρόμους και είναι γνωστοί οι δρόμοι που οδηγούν στο συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Αυτή η δύναμη είναι η θέληση, η επιθυμία, και κατ’ αυτήν την έννοια το «μέλλον» του ανθρώπου μπορεί να ανιχνευθεί στο παρόν του. Αυτά είναι όσα μπορεί να προβλέψει η αστρολογία, όταν τα άστρα, κατά τη στιγμή της άφιξης σ’ αυτή τη χωροχρονική διάσταση, περιγράφουν τις επιθυμίες της ψυχής που αφικνείται. Όσα προαισθάνεσθε άρα, είναι όσα επιθυμείτε, ως ψυχές αιώνιες και άφθαρτες και προς αυτά κατευθύνει τη ζωή μας η κινητήρια δύναμη της συμπαντικής Δημιουργικότητας. Αν το επίπεδό σας είναι υποκείμενο σε δυνάμεις που δεν ελέγχετε, τότε δεν είστε «ελεύθεροι» (ως προς τη γήινη συνειδητότητα) να επιλέξετε το δρόμο σας. Τότε υπόκεισθε σε καθοδήγηση συγκεκριμένη και βρίσκεσθε σε άγνοια των επιρροών του Σύμπαντος. Όσο, όμως, εξελίσσεσθε, τότε οι επιλογές αφήνονται στη δική σας πρωτοβουλία, εφόσον πια είστε ικανοί να βλέπετε ξεκάθαρα τα αποτελέσματα των επιλογών σας. Αυτή η αμεσότητα δεν σημαίνει πως βρίσκεσθε εγκαταλελειμμένοι σε μία πορεία χωρίς καθοδήγηση, αλλά πως μπορείτε πλέον να έρθετε σε επαφή με το αρχικό σχέδιο που έχει συνταχθεί για την παρούσα ζωή σας και να συμμετέχετε ενεργά σ’ αυτό. Τότε οι επιθυμίες και οι ευχές σας πραγματοποιούνται άμεσα και μπορείτε να κατευθύνετε την κατάσταση χωρίς τη βοήθεια της «μοίρας», που δεν είναι άλλο από την υποσυνείδητη καθοδήγηση όσων βρίσκονται σε χαμηλότερο επίπεδο εξέλιξης.

Η δυνατότητα της επιλογής του δρόμου - του «μέλλοντος» - είναι δεδομένη θεωρητικά, αλλά, επειδή ο γνώστης-άνθρωπος είναι εξ ορισμού σύμφωνος με τις αρχικές επιθυμίες του, πρακτικά τον οδηγεί σε μια ζωή συγκλίνουσα με τις προδιαγεγραμμένες τάσεις. Αυτό φυσικά είναι αποτέλεσμα απόφασης και όχι μοιρολατρική άφεση, γιατί σ’ αυτή τη δεύτερη περίπτωση, οι εκπλήξεις είναι δυνατές: είναι σημαντικότερο μερικές φορές να αφυπνισθεί η υπευθυνότητα και δημιουργικότητα του ανθρώπου από το να ακολουθηθεί το αρχικό σχέδιο ζωής. Η ανατροπή αυτή μπορεί να προέλθει είτε από τις περιβάλλουσες συνθήκες, όταν ο άνθρωπος έχει μοιρολατρικά επαναπαυθεί, για να τον «αναγκάσουν» να επανασυνειδητοποιήσει την αναγκαιότητα της ανάληψης ευθύνης που τον χαρακτηρίζει αρχετυπικά, είτε προέρχεται από τον ίδιο τον άνθρωπο, όταν πειραματίζεται στο πόσο μπορεί να επηρεάσει τα πράγματα. Εφ’ όσον βεβαιωθεί, συμπορεύεται πλέον με το αρχικό σχέδιο εκουσίως. Η συμπόρευση δεν μπορεί να γίνει όσο ο άνθρωπος έχει έστω και την παραμικρή αμφιβολία για το βαθμό επιρροής του και το μέγεθος επιβολής της θέλησής του στα πράγματα.

Πρέπει να γνωρίζετε πως ο ρόλος των ανθρώπων είναι να δημιουργούν και αυτό σημαίνει να μεταλλάσσουν τις ενέργειες κατά τη θέλησή τους, από ασυνείδητες σε συνειδητές. Η επιθυμία είναι η έννοια που παρήγαγε τον ίδιο τον άνθρωπο και αυτήν υπηρετεί. Η επιθυμία είναι αυτή που οργανώνει τη δομή του ίδιου του ανθρώπου έτσι ώστε να λάβει την υλοποίησή της. Η συρρίκνωση των επιθυμιών μειώνει τις δυνάμεις εξέλιξης του ανθρώπου και τον καθηλώνει στη στασιμότητα. Επειδή όμως η στασιμότητα αντίκειται στη φύση του ανθρώπου, γι’ αυτό δεν είναι δυνατόν να είναι πια «ζωντανός», δηλαδή ευτυχισμένος. Η παραίτηση από τη θέληση για την ευτυχία είναι απονέκρωση που οδηγεί κάποτε στην τελική αποσύνθεση της ψυχής.

Μην αντιμετωπίζετε την έλλειψη ευτυχίας σαν μία κατάσταση που οφείλετε να υπομείνετε έως όταν η «μοίρα» σας φέρει μια αλλαγή. Αυτό ίσως να ισχύει για κάποιες περιπτώσεις χαμηλής εξέλιξης, όπως είπαμε παραπάνω. Για σας, η έλλειψη ευτυχίας σημαίνει πως πρέπει να ενεργήσετε άμεσα για να αποκαταστήσετε την ισορροπία. Ξεκινώντας από τη δημιουργία σκεπτομορφής, να είστε απολύτως βέβαιοι πως δεν υπάρχει τίποτα που να μην είναι δυνατό να πραγματοποιηθεί.

Γνώρισες τη δύναμή σου. Τώρα πρέπει να τη χρησιμοποιήσεις όπως επιθυμείς.

 

Ο Διδάσκαλος

………………………………….………………………………….……………

Αγαπημένη μαθήτρια, δοκιμάζεις καθημερινά τη δύναμή σου και ανακαλύπτεις πως είναι πια ισχυρή. ΄Οσο περισσότερο πιστεύεις σ’ αυτήν, τόσο αυτή θα ισχυροποιείται. Αυτό σημαίνει πως η συμβολή σου είναι πλέον απαραίτητη και η ευθύνη σου επίσης μεγάλη. Η φωνή που ακούς, προέρχεται από ανθρώπους που μάχονται το Κακό και τη Δυσαρμονία, που τάσσονται με το Αιώνιο Φως. Αυτή δεν είναι η μοναδική δύναμη, όμως. Το Κακό προσπαθεί να ισχυροποιηθεί και οι καταλυτικές του δυνάμεις ζώνουν τον κόσμο. Θέλησες να εργαστείς μαζί μας ενάντια σ’ αυτό το Κακό, γι’ αυτό είμαστε πάντα σ’ επαφή μαζί σου, όπως και με άλλα άτομα που δρουν για τον ίδιο σκοπό. Μην αποκαλύπτεις το ΄Εργο σου και να είσαι σίγουρη πως τίποτα δεν μπορεί να σε νικήσει, όσο κι αν σε κάνει να φοβηθείς. Το νόημα που αναζητάς είναι ξεκάθαρο, κινήσου προς αυτά που γνωρίζεις, κυρίως χωρίς να αντιμάχεσαι τον εαυτό σου. Εμείς είμαστε συνεχώς παρόντες, καθοδηγητές και προστάτες, και φροντίζουμε να ανοίγει ο δρόμος και να τον βλέπεις. Προς το παρόν, όπλισε τον εαυτό σου με γνώση, δύναμη και οξύνοια.

Οι Διδάσκαλοι