1η Δεκεμβρίου 1996

 

Αγαπημένη μαθήτρια, τ’ αυτιά σου δυσκολεύονται ν’ ακούσουν την αλήθεια, όμως η καρδιά σου δεν μπορεί να την αρνηθεί. Όσα έγιναν ήταν δική σου δράση, δική σου απόφαση. Όλα ήταν απόρροια μιας ολόκληρης εποχής αμφιβολιών και αρνητικής ενέργειας που εξέπεμπες χωρίς να το συνειδητοποιείς, με αποκορύφωμα τη βραδιά ….., όπου η έκλυση ήταν πολύ δυνατή.

Προσπάθησες να αποφύγεις να δεις το πρόβλημα και ακόμα και τώρα αρνείσαι να δεχθείς την αλήθεια. Κι η αλήθεια αυτή είναι πως η επιλογή σου πρέπει να γίνει. Όσο δεν επιλέγεις, είσαι δέσμια της δυστυχίας που σου προκαλεί η ανευθυνότητα.

Κάνε την επιλογή σου, λοιπόν, άφησε τον εαυτό σου ελεύθερο πια. Πλησιάζει η Γέννηση και η Γέννηση πρέπει να σε βρει αναγεννημένη.

Προσπαθείς να επέμβεις τόσο καιρό σ’ έναν άνθρωπο που η καρδιά του είναι αγνή. Θα έπρεπε να γνωρίζεις πως η άδολη καρδιά δεν φορά στολίδια ούτε εμφανίζεται κεκοσμημένη. Απομακρύνσου απ’ τον εαυτό σου, αρνήσου τη θέλησή σου, γιατί ο σύντροφος πρέπει να αγαπάει το σύντροφο περισσότερο απ’ τον εαυτό του.

Ξέρεις τι να κάνεις. Όταν απλώνεις το χέρι, τότε σου προσφέρεται η ζεστασιά της ψυχής. Όταν προσφέρεις αυτό που θάθελες να πάρεις, τότε η καρδιά σου είναι χορτασμένη. Όσα περιμένεις, αυτά να διδάσκεις με τη ζωή σου. Άφησε τον εαυτό σου γυμνό στο φόβο και τότε μόνο θα διαπιστώσεις πως ο φόβος είναι ένα πολύχρωμο σύννεφο χωρίς ουσία.

Μη ζητάς. Αυτό το γνωρίζεις ήδη από την αρχή, όμως δεν παραιτήθηκες. Ο εγωισμός παίρνει όψεις γνώριμες και αποδεκτές και πρέπει να τον νικήσουμε κοιτάζοντας το πρόσωπό μας.

Γύρισε στη χώρα σου, αντίκρισες τις πυραμίδες, αλλά ο θησαυρός ήταν εκεί που νόμισες πως υπάρχει μόνο χώμα. Η συγγνώμη σου εισακούστηκε. Φρόντισε μόνο να μην αμαρτήσεις ξανά.

Ιησούς