27 Νοεμβρίου 1996

 

Ο κόσμος είναι μία και μοναδική εικόνα της ίδιας Αρχής και οι Νόμοι της είναι αδιάψευστοι και καθολικοί. Αυτός που θα γνωρίσει τους Νόμους, θα γνωρίσει την ίδια την Αρχή του Σύμπαντος. Η γνώση είναι απαραίτητη για ένα μαθητή, που δεν θέλει να παραμένει τυφλός. Η γνώση είναι η αγάπη για το Θεό και πρέπει να την αναζητά όποιος Τον ψάχνει.

Όποιος έχει μέσα του το Φως, εκείνος προσελκύει το Φως και απωθεί το Σκοτάδι και τις δυνάμεις του, γι’ αυτό είναι σημαντικό να ζει κανείς σ’ εκείνη την κατάσταση της φωτεινότητας, της καθαρότητας, της κρυστάλλινης διαφάνειας, για να αντικατοπτρίζει μέσα του τα αντίστοιχα στοιχεία. Όποιος ασχολείται με σκέψεις δυσάρεστες, εκείνος κάνει το Σκοτάδι να σταματάει την κίνησή του και να εγκαθίσταται μέσα του.

Μην αντιστρατεύεσαι τον εαυτό σου σημαίνει να τον αφήνεις να επιλέξει κάθε φορά ό,τι του είναι πιο χρήσιμο – και αυτό το καταλαβαίνεις όταν αισθάνεσαι ευχάριστα. Άφησε μέσα σου να υπάρχει ό,τι σε κάνει να νιώθεις ευχάριστα, αυτός είναι ο οδηγός γι’ αυτό που «πρέπει» για σένα και μην πολεμάς να εγκαταστήσεις ένα καθεστώς αυταρχικά επειδή η λογική υπαγορεύει πως είναι το σωστότερο. Άλλωστε δεν υπάρχει σωστότερο ή λανθασμένο, γιατί η ζωή σου είναι στρατευμένη σ’ ένα συγκεκριμένο δρόμο που υπαγορεύει όλες τις επιμέρους συνθήκες.

Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να ξεφύγεις από τη στατική κατάσταση της εξάρτησης του νου και να προχωρήσεις στην αποδέσμευση, χωρίς να αντίκεισαι στα όσα η καρδιά σου σου υπαγορεύει. Η καρδιά σου σου λέει την αλήθεια και αυτήν πρέπει να πιστεύεις πάντα όταν διλήμματα εμφανίζονται. Γιατί φοβάσαι το μέλλον; Φοβάσαι πως θα αποδειχθούν ψεύτικα τα λόγια του εαυτού σου, όμως ο εαυτός σου δε λέει ποτέ ψέματα. Απλώς πρέπει να δεχτείς πως η αλλαγή θέσης προσδιορίζει την αλλαγή της αλήθειας που, αναγκαστικά, μπορείς να εποπτεύσεις από μία συγκεκριμένη θέση πριν φύγεις απ’ αυτή τη ζωή.

Η καθοδήγηση που ζητάς είναι πάντα η φωνή που ακούς, η επιθυμία της καρδιάς σου. Τα μηνύματα είναι ξεκάθαρα για σένα, ακόμα και όταν νομίζεις πως δεν θέλεις να ακούσεις. Η καρδιά σου είναι καθαρή, πίστεψέ το, και εμπιστεύσου όσα προέρχονται από τις επιθυμίες της. Σιγά σιγά ξεκαθαρίζει ό,τι γνώριζες και θα δεις τη ζωή σου να επανέρχεται εκεί που βρισκόταν, πριν προκαλέσεις όσα έγιναν. Ίσως σου φαίνεται περίεργο, αλλά όσα συνέβησαν ήταν μία παρέμβαση του εαυτού σου στο δρόμο, τον οποίο επιλέχθηκες να ακολουθήσεις.

Ιησούς