28 Δεκεμβρίου 1996

 

Η αγάπη είναι αυτή που κινεί την καρδιά σου. Μην την διώχνεις. Γιατί η αγάπη είναι η ζωή, η τροφή της ψυχής και όσο την αναζητάς, τόσο εκείνη εγκαθίσταται μέσα σου και σε γεμίζει φως. Η αγάπη είναι το νόημα πίσω από κάθε λέξη και μιλάει στη σιωπή, εκεί που νομίζεις πως δεν αφουγκράζεσαι τίποτα.

Μείνε στην αγάπη, όσο και αν ο πόνος σε κάνει να θέλεις να ξεφύγεις. Αν ακούσεις την καρδιά σου, θα σου πει πως ο πόνος αυτός είναι η γέννηση μιας καινούργιας ζωής, είναι το νόημα που δε βρίσκεις όπου αλλού και αν ψάξεις. Ο πόνος είναι η ευλογία της νέας ζωής, της Γέννησης, της Δημιουργίας. Όσο και αν υποφέρεις, γνωρίζει η καρδιά σου πως ο πόνος δεν θα είναι παρά μια αμυδρή ανάμνηση όταν το θαύμα της Νέας Ζωής θα έχει μορφοποιηθεί στη ζωή σου. Και το θαύμα το κινεί η αγάπη, αυτή που δεν τιθασεύεται από τους φόβους και τις προσταγές της εξομοίωσης.

Μην ακούς το «πρέπει» γιατί σε παρασύρει σε ξεστρατίσματα που η καρδιά σου δεν επιθυμεί. Ξέχνα τους φόβους που πηγάζουν από φόβους άλλων, γιατί η ζωή σου ανήκει σε σένα και το Σύμπαν επιθυμεί να σε βοηθήσει να την οικοδομήσεις όπως ονειρεύτηκες. Χρησιμοποίησε λοιπόν το όνειρο σαν οδηγό, και όσο θα είσαι στις περιπλανήσεις σου να θυμάσαι πως υπάρχουν φάροι που σου υπενθυμίζουν το αρχικό σου όνειρο. Οι φάροι είναι αυτά που βλέπεις γύρω σου και ενώ υπάρχουν για όλους, μιλούν μόνο για σένα. Γιατί τα σημάδια είναι τα λόγια των Αγγέλων.

Ακολούθησε τη φωνή σου και μην προσπαθείς να την καθοδηγείς. Εκείνη σε οδηγεί σωστά, στα σωστά έργα, στους σωστούς τόπους και σωστούς ανθρώπους. Και γνωρίζει ποιοι την αγαπούν· αυτούς τους θέλει μαζί της και εκείνοι θέλουν να παρευρίσκονται εκεί όπου εκδηλώνεται.

Το Σύμπαν δεν κάνει ποτέ λάθος και δεν καθοδηγεί ποτέ προς κατευθύνσεις που δεν είναι εκείνες που οδηγούν στο Όνειρο. Όσο εμπιστεύεσαι το Σύμπαν, θα είσαι σίγουρη πως βαδίζεις το μονοπάτι που θα σε οδηγήσει εκεί που επιθυμείς. Μη σταματάς όταν η νύχτα σε κυκλώνει· είναι απλώς μια νύχτα και το πρωί θα ξημερώσει σε λίγο. Η νύχτα σε βοηθά επίσης να μάθεις να εμπιστεύεσαι τα πόδια σου όσο τα μάτια δεν μπορούν να ελέγξουν το δρόμο. Η νύχτα σε βοηθά επίσης να μάθεις πως δεν πρέπει συνέχεια να κινείσαι, γιατί στη ζωή δεν έχεις συνέχεια τον ίδιο ρυθμό. Και ακόμα πως δεν πρέπει να εμπιστεύεσαι μόνο όσα βλέπεις, γιατί τα μάτια βλέπουν όσα τους επιτρέπει το φως να δουν. Θυμήσου λοιπόν πως βλέπεις όσα σου επιτρέπει το Φως να δεις, αλλά πρέπει να εμπιστεύεσαι και όσα η Νύχτα κρύβει προσωρινά από τα μάτια σου.

Το κακό δεν υπάρχει πουθενά στην πραγματικότητα. Ο φόβος δημιουργεί παραισθήσεις που φωλιάζουν ευχάριστα μέσα στη Νύχτα, και ο κόσμος παραπλανάται στο να συνδέει τις παραισθήσεις και τα φαντάσματα με τη Νύχτα. Η αλήθεια όμως είναι πως ό,τι δεν φαίνεται υπάρχει εκεί που βρισκόταν ακριβώς και όταν φαινόταν. Γιατί το αόρατο είναι παρόν και αληθινό για όσους γνωρίζουν τους τόπους.

Χαίρομαι που υποφέρεις για την αγάπη, γιατί η καρδιά που δεν υποφέρει είναι νεκρή. Χαίρομαι που είσαι πάντα μαζί μου, γιατί όποιος αγαπά το Δημιούργημα, αγαπά και τον Δημιουργό. Και όποιος αναζητά τη λύση, θα τη βρει. Μην ξεχνάς πως ό,τι έχεις κατακτήσει είναι δικό σου για πάντα, γιατί ενώνεσαι μαζί του σε κοσμικό επίπεδο.

Ιησούς