7 Ιουλίου 1997

 

Μην κατηγορείς τον εαυτό σου για τη θέση στην οποία βρίσκεται, γιατί ο Θεός έχει τοποθετήσει τα λιθάρια εκεί ακριβώς που πρέπει. Εσύ συγκρίνεις τον εαυτό σου με μια γυναίκα (ενν. την Γαβριηλία), της οποίας ο ρόλος ήταν τελείως διαφορετικός απ' τον δικό σου. Καμία πέτρα δεν είναι όμοια με την άλλη· κανένα μονοπάτι ζωής δεν είναι το ίδιο για δύο ανθρώπους. Καθένας έχει ξεχωριστό έργο ζωής και πρέπει να το βρει και να το φροντίσει.

Πάλι φοβάσαι χωρίς λόγο, ενώ μέσα σου γνωρίζεις το δρόμο που ο Θεός σου επιφυλάσσει. Μην προσπαθείς να αποποιηθείς τη λύπη. Βίωσε τη λύπη ως ένα περιστασιακό συναίσθημα, υπό την παρουσία του οποίου όμως εσύ θα πρέπει να εξακολουθήσεις να λειτουργείς νηφάλια. Σου προλέγω το αποτέλεσμα διότι η συναισθηματική σου φόρτιση είναι ισχυρή. Χειρίσου τη μέρα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, και χρησιμοποίησε το Λόγο με εντιμότητα και θάρρος. Μην αμφιβάλλεις για τη δύναμή σου, γιατί αυτό είναι το μόνο που σε υποβιβάζει.

Οι Προφητείες είναι σαφείς. Αυτό με το οποίο πρέπει να ασχοληθείς είναι ο εαυτός σου, για να γίνεις ικανή να αντιμετωπίσεις το βάρος της ευθύνης του πνευματικού έργου που έπεται.

Ευλόγησε τους φίλους σου, ειδικά αυτούς που ασθενούν.

Επίσης μετάφερε στην Μ. το μήνυμα πως οι φίλοι που σιωπούν χρειάζονται βοήθεια. Ο δρόμος που οδηγεί στην εξωτερίκευση είναι ενδεδειγμένος, αλλά η προσοχή θα πρέπει να στραφεί στην κατανόηση του εσωτερικού.

Εγώ πιστεύω σε σας, έχω τη βεβαιότητα πως πριν ξεπροβάλλει το νέο φεγγάρι θα έχει μιλήσει στην καρδιά σας η ειλικρινής αγάπη, η απροκάλυπτη, η αποκαλυπτική. Διάλεξες το δύσκολο δρόμο· κάθε νέο του βήμα όμως σε φέρνει γρήγορα στο Βασίλειό μου, στην ευτυχία σου.

Ιησούς