10 Δεκεμβρίου 1997

 

Αγαπημένη μαθήτρια, πρέπει να συνειδητοποιήσεις πως αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να πράττεις, και όχι να αντι-δράς, όπως έχουμε ήδη πει και παλαιότερα. Αυτό γίνεται για να εξετάσεις με ειλικρίνεια τα κίνητρα μιας πράξης, χωρίς να προσπαθείς να καλυφθείς ούτε και στον εαυτό σου. Αν η πρόθεσή σου είναι ειλικρινής και αγνή, αυτό σημαίνει πως θα έπραττες το ίδιο ανεξάρτητα από το τι κάνουν ή έκαναν οι άλλοι, διότι αυτό θα καθορίζεται από τις δικές σου αρχές. Όταν αγαπάς, εσύ είσαι ο υπεύθυνος, ο δημιουργός του συναισθήματός σου, και ο άλλος είναι απλά εκείνος με του οποίου τη συμβολή αυτό το συναίσθημα ανασύρεται στην επιφάνεια. Ακόμα κι αν εκείνος λείψει, θα μπορέσεις να δημιουργήσεις ξανά το ίδιο συναίσθημα, επειδή εσύ είσαι ο υπεύθυνος γι' αυτό, εκείνος υπήρξε απλά η αφορμή, και αφορμές μπορεί να δοθούν από πολλούς εξωγενείς παράγοντες. Όποιος είναι, λοιπόν, ικανός να αγαπάει βρίσκει πάντα «κάτι» που θα προβάλλει αυτή την αγάπη, και όποιος δεν αγαπάει δεν πρόκειται να αξιωθεί την αγάπη σε καμία περίπτωση.

Τα συναισθήματα είναι βιώματα που η ψυχή φέρνει μαζί της από την Αρχή του Κόσμου, και έχουν χαρακτήρα αρχέγονης δύναμης. Έχετε συνηθίσει να αποδίδετε το συναίσθημα στο αντι-κείμενο που λειτούργησε διεγερτικά, ώστε να αναδυθεί από το υποσυνείδητο, αυτό όμως είναι λάθος. Όπως ένας καταλύτης δρα ως μέσον, για να αντιδράσουν χημικά δύο ουσίες, έτσι και το αντι-κείμενο δρα ως καταλύτης που δημιουργεί τελικά ένα συναίσθημα.

Η βίωση των συναισθημάτων έχει βαθιές ρίζες στην ένωση με την Παγκόσμια Ψυχή. Όπως το καθαρό νερό περνάει μέσα από έναν αγωγό και τον καθαρίζει, έτσι και η Αγάπη – που είναι η σύνθεση των θετικών συναισθημάτων, όπως το λευκό των χρωμάτων – «καθαρίζει» τον άνθρωπο μέσα από τον οποίον ρέει. Αντίθετα, όπως το οξύ κατακαίει και καταστρέφει έναν αγωγό, έτσι και τα αρνητικά συναισθήματα κατακαίουν και καταστρέφουν τον ίδιο τον άνθρωπο πρώτα που τα επικαλείται. Ας μην τιμωρούμε, λοιπόν, εκείνους που ζουν με μίσος, γιατί οι ίδιοι έχουν καταδικάσει τον εαυτό τους· ας τους συμπονέσουμε και ας προσευχηθούμε γι' αυτούς για να αλλάξουν.

Η αρρώστια είναι η εκδήλωση της φθοράς που προκαλεί η αγωγιμότητα των αρνητικών δυνάμεων. Και ακόμα και η μεταστροφή δεν μπορεί να αλλάξει έναν δρόμο που χαράχτηκε πολύ χρόνο πριν. Έτσι, βλέπουμε να πάσχουν άνθρωποι χωρίς «φανερό» για μας λόγο, επειδή δεν έχουμε τη δυνατότητα να γνωρίζουμε τη συνολική τους πορεία στον κόσμο. Γι' αυτούς, πρέπει να μην σκεπτόμαστε μόνο ερευνητικά, αλλά ενεργητικά να τους προτρέπουμε να αλλάξουν διαδρομή, ώστε κάποτε – ίσως αυτό το χρονικό σημείο να μην είναι ορατό σε μας – να σταματήσει η φθορά και να ξεκινήσει η αναδημιουργία, η «ανάπλαση» του εαυτού τους, η αποκατάσταση στην Αρμονία. Διαφορετικά, θα οδηγηθούν στην αποσύνθεση – αλλά αυτό είναι πολύ δύσκολο, διότι η αυστηρότητα του Σύμπαντος, που μερικές φορές φαίνεται δυσανάλογη με την πράξη του ανθρώπου, οδηγεί στη συνειδητοποίηση και την «επιστροφή στον Παράδεισο».

Οι ψυχές που ολοκλήρωσαν τον πρώτο κύκλο ζωών επιστρέφουν ασώματοι και καθοδηγούν εκείνους που παλινδρομούν· είναι πραγματικά απίθανο να οδηγηθεί τελικά ένας άνθρωπος στην πλήρη καταστροφή διότι του δίνονται πολλές ευκαιρίες. Η σημαντικότερη είναι η απώλεια μνήμης των προηγούμενων ζωών, η οποία εξαφανίζει τα σημάδια της εμπειρίας και δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας νέων, «καθαρών και υγιών» συνειρμών. Η μνήμη επανέρχεται σιγά σιγά, όσο ο άνθρωπος αποδεσμεύεται από την ανάγκη εκτίσεως καθορισμένων προτύπων ζωής. Γι' αυτό, είναι πιθανό να επανέλθουν εικόνες κατά τη στιγμή του θανάτου-περάσματος.

Ο Νέος πολιτισμός θα αναγεννηθεί στην πατρίδα του.

Γνωρίστε και αγαπήστε αυτή την πατρίδα ως κοιτίδα μιας ανώτερης Κοινωνίας. Οι νέοι άνθρωποι γεννιούνται ήδη και έχουν γεννηθεί τη συγκεκριμένη εποχή, γιατί είναι η Εποχή που η Μνήμη θα αφυπνιστεί, και το φράγμα του Χρόνου θα σπάσει.

Σ' αυτή τη Νέα Εποχή θα επουλωθεί το χάσμα που δημιούργησε στο Χρόνο η απληστία και ο εγωισμός. Το Κτήνος είναι η δυσκίνητη Ύλη που δέσμευσε το Πνεύμα και του στέρησε τις δυνατότητές του προσπέλασης του Χωροχρόνου. Όσοι δεν γνωρίζουν το Αθάνατον, θα πολεμήσουν στο πλευρό της στασιμότητας, όμως τα φτερά θα δοθούν σ' εκείνους που θα αψηφήσουν το φόβο και θα ανοίξουν τα μάτια στο Άπειρο.

Ήδη εργάζονται πολλά φωτεινά Πνεύματα για να καθοδηγήσουν ξανά το θνητό γένος στις απαρχές του. Πολλοί θα εργαστούν στη βάση χωρίς να γίνονται αντιληπτοί. Κι όταν η βάση εδραιωθεί, τότε θα ξεχυθεί το κύμα της μεταμόρφωσης που θα μοιάζει μ' ένα νέο Κατακλυσμό, για να καθαρίσει τους τόπους όπου άλλοτε ζούσαν οι Γιοι του Θεού, ως έθνος Γιγάντων. Τότε θα έχει ολοκληρωθεί η Επιστροφή στη Γη της Επαγγελίας, στη Γη του Φωτός, την Ελ-λάδα. Τότε, ο Ήλ-λιος θα επιστρέψει στη Γη. Τότε, οι φωνές θα πάψουν και θα ακουστεί ο Λόγος· τότε, θα επανεμβαπτισθούν όλοι με τα ονόματα της Αληθείας, και η Σκέψη θα είναι διάφανη όπως ήταν πριν κρυφτεί μέσα στα σκοτάδια και την αδιαφάνεια του Νου. Τότε, τα μάτια θα ορίζουν την κίνηση – όπως εσύ άλλωστε έχεις γνωρίσει.

Οι «Βασιλείς» που έφυγαν προς το Ηλιακό Σύστημα θα επανεγκατασταθούν στο κοινό σώμα του Έθνους. Δεν είναι μακριά ο καιρός που η Γαλήνη θα επανέλθει.

Αναζήτησε την Αλήθεια εκεί όπου υπάρχει το σημείον της. Απαρνήσου τον εαυτό σου και αφιερώσου στο δρόμο. Σε λίγο δεν θα υπάρχει πια μυστήριο, διότι θα αποκαλυφθεί πλήρης η Επιστήμη, η Γνώσις δηλαδή του Παντός Κόσμου.

Διδάσκαλοι Ιησούς - Δίας