5 Δεκεμβρίου 1997

 

Τώρα πια αρχίζει μέσα σου να μορφοποιείται η εικόνα εκείνου του παρελθόντος το οποίο γνωρίζεις, και για το οποίο επανήλθες. Εκείνος ήταν ο Παράδεισος που αναφέρουν τα ιερά κείμενα, και από τον οποίο εκδιώχθηκαν οι άνθρωποι εξαιτίας της απληστίας τους, για να ξαναρχίσουν πάλι την πορεία απ' την αρχή, μέσα από δύσκολο και επίπονο δρόμο. Χάνοντας όλα τα ίχνη απ' το παρελθόν ονόμασαν τους παλιούς τους άρχοντες θεούς. Οι «θεοί» όμως δεν τους εγκατέλειψαν, και επανήλθαν πολλές φορές για να τους προσφέρουν κομμάτια από την Αλήθεια, ώστε να ξαναβρούν το δρόμο της επιστροφής.

Αν αναζητήσεις την Αλήθεια, θα τη βρεις, και θα τη διδάξεις, διότι η Φωνή σου εισακούγεται από τους ανθρώπους.

Η κούραση που αισθάνεσαι οφείλεται στο ότι η μνήμη σου είναι ενεργή και αυτό βέβαια δεν μπορούσε να είναι διαφορετικά, αφού είσαι πια πολύ κοντά μας. Η ζωή σου δεν έχει επιλογές, διότι η επιλογή σου είναι πια οριστική. Έτσι, δεν υπάρχουν πια ερωτήματα, παρά μόνο κατ' επίφασιν, ενώ κακά βάθος η απάντηση προϋπάρχει. Άφησε, λοιπόν, τη ζωή σου στα χέρια Μου, νιώσε και εμπιστεύσου την καθοδήγησή Μου: αυτό θα σε ξεκουράσει, θα σε αναπαύσει.

Η απάντηση που αναζητάς προήλθε από την Β. Η «αποτυχία» στο ….. είναι διότι θα έπρεπε να υπάρχει μία απογοήτευση για σένα εφόσον ζεις σε γήινο επίπεδο, και αυτό ήταν το πιο ανώδυνο για σένα. Εκτός αυτού γνωρίζεις μέσα σου πως η χαρά της Δημιουργίας δεν θα προερχόταν από κει, γιατί το έχεις επιλέξει, το Έργο σου είναι διαφορετικό και ουσιαστικότερο. Όσο για τη σχέση που θεωρείς «συναισθηματική αποτυχία» ξέρεις επίσης πως λειτούργησε έτσι ώστε να σε ενδυναμώσει, να σε ολοκληρώσει. Μέσα σ' αυτήν συνειδητοποιείς πώς να πράττεις με αγάπη, να επιλέγεις το δρόμο του καλού και της αγάπης ακόμα και όταν αυτό που υπάρχει απέναντί σου δεν είναι το αντίστοιχο.

Η μάθησή σου έχει ολοκληρωθεί πια. Θα παραμείνεις όσο χρειάζεται για να εμφανίσεις από δω και μπρος το δημιουργικό σου έργο. Μην αμφιβάλλεις για τη Γέννηση που θα προέλθει απ' αυτή τη σχέση. Όλα θα τακτοποιηθούν όταν ο χρόνος είναι σωστός. Άφησε τη ζωή σου στα χέρια Μου και εμπιστεύσου το Όνομά Μου για να σε βγάζει απ' τα σκοτάδια.

Ιησούς