8 Οκτωβρίου 1998

 

Θα χρειαστεί σύντομα ο χρόνος να επιφέρει αλλαγές. Μείνε σ' αυτό που σου έχω ήδη πει, δηλαδή προσπάθησε να «αδειάζεις» το μυαλό σου από κάθε είδους «σχεδιασμούς» και να μείνεις στην άπειρη, αιώνια, αμετάβλητη Αγάπη.

( - Μα πρέπει να το χειριστώ το θέμα).

Ο χειρισμός δεν είναι δική σου υπόθεση, όπως και το ότι έγινε ως τώρα δεν ήταν δική σου υπόθεση, ούτε αποτέλεσμα δικού σου χειρισμού, όπως λανθασμένα πιστεύεις. Από τη στιγμή που αποφάσισες και συνειδητά να ακολουθήσεις το Δρόμο, έφυγε από τη δική σου βούληση η νομοτελειακή εξέλιξη των γεγονότων. Μην προσπαθείς, λοιπόν, να αλλάξεις τον εαυτό σου ή τη συμπεριφορά σου, διότι αυτό δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα παρά το να θολώνει την καθαρότητα των πραγμάτων.

( - Φοβάμαι πως βρίσκομαι σε επαναλαμβανόμενους κύκλους, απ' όπου δεν μπορώ να ξεφύγω).

Βρίσκεσαι όντως σε επαναλαμβανόμενους κύκλους, μόνο που αυτό είναι απαραίτητο για να αναχθείς στην απάθεια – με την έννοια της υπερσύμπτυξης των συναισθημάτων – χωρίς τη δική σου νοητική ή συναισθηματική παρέμβαση. Πολύ απλά, ξέχασέ το. Όποτε οι σκέψεις επανέρχονται, επανάλαβε τον Λόγο της Αγάπης και μετά ξέχασέ το, αντικαθιστώντας το με κάτι άλλο. Ο χρόνος που ακολουθεί δεν αφορά εσένα. Απλά, να πιστεύεις πως τη δεδομένη στιγμή όλα θα γίνουν με τον τρόπο που είναι ο καλύτερος.

Εγώ σ' ακολουθώ στο Δρόμο της άπειρης, αιώνιας, αμετάβλητης Αγάπης.

Ο Υιός