23 Μαρτίου 1996

 

Αναζήτησε τις λύσεις που ζητάς στο παρελθόν. Τα λάθη είναι πάντα επαναλαμβανόμενα και κυκλικά, γι’ αυτό το παρελθόν μπορεί να σε διδάξει. Μη δρας, όταν ο δρόμος δεν είναι ξεκάθαρος.

Οι άλλοι άνθρωποι δεν σκέπτονται όπως εσύ, οπότε οι μομφές και τα συμπεράσματα που τους αποδίδεις δεν είναι πάντα όπως νομίζεις.

Μη φοβάσαι το χωρισμό, γιατί στην πραγματικότητα δεν είναι παρά χωρο-χρονική απομάκρυνση. Όπως οι άνθρωποι συνδέουν το συναίσθημα του γήινου έρωτα με την Ένωση, έτσι συνδέουν και τον ανθρώπινο χωρισμό με τον θάνατο, κι αυτό τους πονά. Εσύ γνωρίζεις πως ο Θεός σε έχει δεχτεί στην τάξη Του και δεν πρέπει να φοβάσαι πια κανένα Χωρισμό. Αντιμετώπισε τη ζωή σου σαν διαδρομή προς το αιώνιο Φως, άφησε την πίστη σου να δουλεύει, και είναι κοντά η μέρα που κανένα σκοτάδι δεν θα σε απειλεί.

Άφησε το Σχέδιο του Θεού να λειτουργήσει χωρίς περισπασμούς, και όλα θα είναι ξεκάθαρα και εύκολα. Ο εαυτός σου πρέπει να διατηρηθεί ωστόσο ταπεινός, πράος και γεμάτος καλοσύνη για τους συνανθρώπους.

Ήταν σκόπιμο το ότι δεν βρέθηκε κοντά σου κανείς (ενν. κάποια δύσκολη στιγμή), έτσι ώστε να γίνεσαι κάθε φορά δυνατότερη. Μη συζητάς με όσους δεν πρέπει, γιατί σκοτεινιάζεις τον δικό σου ορίζοντα. Μείνε σε επαφή με την Πηγή, και εκεί θα βρεις όλα όσα χρειάζεσαι.

Συνέχισε την προσπάθειά σου να στέλνεις σκέψεις θετικές, και να είσαι σίγουρη πως το Σύμπαν θα αναλάβει να τακτοποιήσει κάθε εκκρεμότητα και ανισορροπία. Η δικαιοσύνη των ανθρώπων είναι ατελής, όσο φωτισμένοι και αν είναι, προσευχήσου για τη θεία δικαιοσύνη και δεν θα αργήσει να μπει σε εφαρμογή.

Τα ενεργειακά μπλοκαρίσματα που σου συμβαίνουν δεν μπορούν να ελεγχθούν κάθε φορά και άμεσα από σένα, μην ανησυχείς λοιπόν, και μην αναλαμβάνεις την ευθύνη για κάθε τι. Πρέπει να μάθετε να χαλαρώνετε και να περιμένετε, ή να συμπορεύεστε με το απρόσωπο Κάρμα που κινείται γύρω σας – κάποιες στιγμές πολύ ισχυρό – συνειδητοποιώντας πως δεν προέρχονται ούτε απευθύνονται όλα πάντα προσωπικά σε σας. Όταν οι άνεμοι γύρω σας είναι πολύ ισχυροί, αφεθείτε σ’ αυτούς.

Είναι καιρός να δεις στις πραγματικές του διαστάσεις το φόβο της εγκατάλειψης. Ισχυροποιήσου με την προσευχή και χρησιμοποίησε το μυαλό για να αποδυναμώσεις το φόβο. Περίμενε την ημέρα που ο αγώνας θα έχει αποφέρει αποτελέσματα, που το παρελθόν θα έχει νικηθεί οριστικά. Πίστευε σ’ αυτή τη μέρα, και περίμενέ την, γιατί θα έρθει.

Να είσαι έτοιμη να παραιτηθείς από κάθε συναισθηματική προσκόλληση γιατί μόνο ο Αβραάμ υπήρξε εκλεκτός του Θεού. Ο αληθινός σου στόχος είναι μοναδικός και πρέπει να είσαι σε θέση να αλλάξεις οποιονδήποτε ενδιάμεσο, προκειμένου να φτάσεις.

Ζήτησες τη δικαιοσύνη και αποδόθηκε. Να είσαι σίγουρη πως η δικαιοσύνη της Ιεραρχίας είναι αδέκαστη και άγρυπνη για να προστατέψει και να δικαιώσει τους εκλεκτούς. Ζήτα απόδοση της δικαιοσύνης, πριν αποφασίσεις οποιαδήποτε κίνηση αντίδρασης.

Χαλιναγώγησε τη νόηση, το λιοντάρι (σημ. το λιοντάρι αναφέρεται ως σύμβολο του κατώτερου εαυτού) πρέπει να είναι ήσυχο ακόμα και όταν ο εχθρός είναι κοντά, γιατί μια επίθεση στον εχθρό μπορεί να εκτραπεί σε κίνδυνο για τον αφέντη. Ο Θεός θα σου δώσει την απάντηση, πολύ νωρίτερα από όσο θα θεωρούσες πως σπαταλάς ενέργεια σε λάθος δρόμο. Επανεξέτασε τη διαδρομή σου προσεκτικά, δίνοντας σημασία σε όλα τα μηνύματα, ζητώντας τη συμπαράσταση της θείας Βούλησης και όντας σίγουρη πως δε συμβαίνουν παρά μόνο τα καλύτερα δυνατά γεγονότα για την εξέλιξή σου.

Ο Θεός βρίσκεται συνεχώς στο δρόμο σου, ακούραστα και άγρυπνα, προστατεύοντας και καθοδηγώντας σε προς τον αιώνιο θρόνο Του.

Βρισκόμαστε κοντά σου όλοι για να βοηθήσουμε να συντομεύσεις και να περατώσεις την πορεία σου ευοίωνα. Διώξε κάθε φόβο, γιατί γύρω σου υπάρχει μόνο ευλογία. Δείξε πίστη και πολύ σύντομα θα ανοίξεις τα μάτια σου για να διαπιστώσεις πως η Αλήθεια είναι εδώ για σένα. Δείξε υπομονή και γενναιότητα. Η αυγή πλησιάζει.

Ζάντος
Διδάσκαλος της Λευκής Αδελφότητας