29 Μαρτίου 1996

 

Να επιθυμείτε τις ασκήσεις όχι από εγωισμό ή ματαιοδοξία, αλλά σαν κάτι αναγκαίο που οδηγεί ψηλότερα στο δρόμο της εξέλιξης. Οι δύσκολες συνθήκες δεν πρέπει να σας κάνουν να νιώθετε ισχυρότεροι, γιατί ο στόχος τους είναι το αντίθετο.

Οι άνθρωποι, που χαίρονται με κρυμμένο εγωισμό όταν βασανίζονται, είναι μακριά από το νόημα της Ζωής.

Να υπομένετε, να εργάζεστε και να ενεργείτε έτσι ώστε οι δοκιμασίες να είναι όλο και ασθενέστερες σε ισχύ πάνω σας, έτσι ώστε η χαρά να κατοικεί μαζί σας, στον οίκο σας.

Ο πόνος δεν είναι αυτοσκοπός, παρά μόνο για τους ανάξιους αυτής της Ζωής, που είναι η αιώνια. Ο πόνος, όταν δεν αντιμετωπίζεται στις πραγματικές του διαστάσεις, δηλαδή ως μέσον εκγύμνασης της ψυχής, γίνεται ναρκωτικό για τους ανθρώπους που δεν έχουν τη γενναιότητα να επιθυμήσουν και να ζητήσουν τη Δημιουργία.

Επιθυμείστε λοιπόν τις δοκιμασίες για να βαδίσετε στην ατραπό της αλήθειας, αλλά ζητήστε τη χαρά και την ομορφιά για συνοδούς σας. Μην δημιουργείτε παγίδες που απομυζούν τον Έρωτα από τη ζωή σας, εργαστείτε όλες τις Εποχές, διατηρώντας μέσα σας άσβεστη την πνοή της Άνοιξης. Η Χαρά της Ζωής που κλείνεται στο Τώρα, είναι ο σωστός δρόμος για τους αγαπημένους μαθητές. Αναζητήστε αυτή τη χαρά και κρατήστε την ανάμνησή της, όσο η προθυμία σας θα σας έχει φέρει στο σκληρό δρόμο των δοκιμασιών. Ο δρόμος του αληθινού μεγαλείου δεν έχει παρά μία κατεύθυνση.

Βρίσκομαι πάντα δίπλα σας για να ακούω όσα μου λέτε και να σας κατευθύνω στην αγάπη του Θεού.

Ζάντος