22 Απριλίου 1997

 

Δεν χρειάζεσαι μια αγάπη που να σου προσφέρει γιατί αυτό το έχεις ήδη βιώσει. Χρειάζεσαι μια αγάπη στην οποία εσύ θα καλείσαι να δίνεις χωρίς ανταπόκριση. Αυτή η αγάπη θα σε οδηγήσει να αναγνωρίσεις κάποια στιγμή τα όρια του φόβου, να τον γκρεμίσεις οριστικά, να ξεπεράσεις το φράγμα που θέτει στη βίωση του μεγαλειώδους Ανθρώπου-Θεού. Είναι τόσο σαφές πια ότι μόλις αναγνωρίσεις την Αλήθεια αυτή, καταργούνται από μόνες τους οι συνθήκες που είχαν δημιουργήσει το εξωτερικό περίβλημα των γεγονότων. Αυτό και μόνο έρχεται να σου αποδείξει πως αυτό που επιζητάς δεν είναι αυτό που νομίζεις. Η σκέψη πίσω απ' τη σκέψη, η πρωταρχική δύναμη που κινεί το νήμα της ζωής, είναι η επιθυμία σου να βιώσεις την αυθεντικότητα ολόκληρου του θείου Εαυτού σου, και όχι η επιθυμία να αναπαυτείς· διότι ανάπαυση σημαίνει να αρνηθείς το ατέρμονο και να προσκολληθείς στο μερικό.

Το να βιώσεις σωστά την αγάπη δεν σημαίνει πράξη. Η πράξη είναι η φυσική απόρροια της ψυχικής διαδικασίας που έρχεται χωρίς να την επιδιώξεις. Οδήγησε λοιπόν τον εαυτό σου στο να αισθανθεί, να βιώσει συναισθηματικά αυτό που θέλεις, και αυτό θα είναι η σωστή πράξη, η αληθινή δράση. Η υλική πράξη δεν έχει καμία υπόσταση, όταν δεν είναι εκδήλωση της κίνησης της ψυχής.

Χρησιμοποίησε τον άνθρωπο που έχεις για να γνωρίσεις τον εαυτό σου. Μέσα απ' αυτόν θα συνειδητοποιήσεις πως τα σχήματα ζωής δεν είναι παρά αποτελέσματα του φόβου, που ενισχύουν την ύπαρξη του φόβου στην πραγματικότητα, αντί να τον καταργούν. Γιατί, όταν ανταγωνίζεσαι κάτι, τότε αυτό αναπτύσσεται και εδραιώνεται, εφόσον τρέφεται με την ψυχική δύναμή σου. Όλα υπάρχουν μέσα από τη Συνείδηση, και αυτό που δεν το ορίζεις δεν υπάρχει. Όταν ο Θεός ονόμασε τα Δημιουργήματά του, τότε τους έδωσε ζωή, γιατί το όνομα, ο Λόγος είναι η εκδήλωση του θείου, η υλοποίηση της Βούλησής του. Μ' αυτή την έννοια, όταν επιθυμείς, τότε δεν μπορείς να έχεις, διότι και μόνο το να κατονομάσεις μια έλλειψη, της δίνεις αμέσως υλικές διαστάσεις πραγμάτωσης στη γήινη ζωή. Έτσι δικαιολογείται το παράδοξο για σας να αποκτάς κάτι όταν πάψεις να το ζητάς, επειδή τότε παύεις να δίνεις υπόσταση στην απουσία του. Να θυμάσαι πως ο ανθρώπινος νους είναι που κινεί την εξέλιξη των πραγμάτων, και ότι τίποτα δεν είναι προδιαγεγραμμένο παρά η ακολουθία στο δρόμο που θα επιλέξει κανείς.

Ιησούς