30 Ιουνίου 1997

 

Περίμενε ώσπου να ξεκαθαρίσει μπροστά σου ο δρόμος που θα σημαίνει την πραγματική Αποστολή. Ως τότε, η καρδιά σου θα αποτελεί το φάρο, που θα ξεδιαλύνει το σκοτάδι του αγνώστου, τον οδοδείκτη που θα κατευθύνει τα βήματα στην έρημο. Πίσω απ' όλα βρίσκεται η Πρόνοια του Θεού, που προετοιμάζει τον Ερχομό της Ζωής. Δεν χρειάζεται να καταλαβαίνεις όσα συμβαίνουν, δεν χρειάζεται επίσης να προσπαθείς να προβλέψεις ή να προνοήσεις για το μέλλον σου, διότι προνοεί η θεία Σκέψη γι' αυτό.

Το δικό σου έργο είναι να ακολουθείς τα βήματα που αποκαλύπτονται μπροστά σου, και να νιώθεις τη βεβαιότητα της θείας Χάριτος. Μην προδιαθέτεις τον εαυτό σου με αρνητικά συναισθήματα για το μέλλον και μην κρίνεις παρά μόνο το δεδικασμένο.

Πρέπει να εμπιστεύεσαι το Έργο πριν το γνωρίσεις, γι' αυτό θα πρέπει επίσης να μην αναζητάς το νόημα της Ζωής στο ορατό και το απτό, αλλά στο αόρατο και το άυλο, με την πίστη πως αυτό θα φανερωθεί σε όσους το ζητούν.

Βλέπεις, η ζωή είναι δύσκολη όταν βιώνεις την «καθημερινότητα», και η άσκηση προϋποθέτει την τριβή μ' αυτήν και όχι την απομόνωση σε πνευματικό περιβάλλον. Μη φοβάσαι πως θα απωλέσεις την πνευματικότητά σου όσο συναναστρέφεσαι τη γήινη υπόσταση της ζωής· μάθε να τις διατηρείς αμφότερες, αυτή είναι η δύναμη που καλείσαι να έχεις. Βασίσου στην Πρόνοια που σου μιλάει μέσα από το στόμα των αγαπημένων, γιατί όσο ξεχωρίζεις τη φωνή της, το Φως θα σε συνοδεύει.

Ιησούς