16 Ιουλίου 1997

 

Όλα έχουν τη σειρά και το νόημά τους. Όσο κανείς πλησιάζει τη στιγμή και εστιάζεται σ' αυτήν, τόσο του ξεφεύγει το συνολικό σχέδιο, ψηφίδα του οποίου είναι και η συγκεκριμένη στιγμή. Σίγουρα, το κάθε σχέδιο έχει ανοδική και εξελικτική πορεία και αυτό είναι φανερό σε όλα στη φύση. Αυτό, λοιπόν, προμηθεύει στον άνθρωπο τη βεβαιότητα πως όλα τα επιμέρους συνθέτουν τελικά μια εικόνα ομορφιάς και αρμονίας, τελειότητας και πληρότητας, και αυτό ακριβώς πρέπει να είναι το όραμα της πίστης.

Η πίστη δεν στοχεύει στην τυφλή υπακοή στις επιταγές των εξωτερικών συνθηκών, ούτε στην παραίτηση από τη διεκδίκηση των επιθυμιών, ούτε βέβαια σε μια ανυπόστατη αισιοδοξία χωρίς βάσεις. Γιατί, μια τέτοια αισιοδοξία καταντά μωρία και παραμυθία, και απομακρύνει τον άνθρωπο από τη διεκδίκηση και επιδίωξη της δύναμης, της ευθύνης και του προγραμματισμού της ζωής και της πορείας του.

Κανείς δεν σου ζητά, λοιπόν να μετέρχεσαι ψυχολογικά τεχνάσματα αυτο-εξαπάτησης, όπως για παράδειγμα, αυτό της δια της βίας επιβολής “αισιοδοξίας”. Χρησιμοποίησε το μυαλό σου για να εξασφαλίσεις πρακτικές λύσεις για το πρόβλημά σου, ψάξε στη ζωή για να βρεις τους δεσμούς με τη ζωή. Αν η πίστη σου φαίνεται ουτοπία, παραιτήσου απ' αυτήν. Κι όταν παραιτηθείς και αναζητήσεις την Αλήθεια της Ζωής, τότε θα φτάσεις στην αληθινή Πίστη. Γιατί η Πίστη είναι το Τέλος, και η Ζωή είναι η επιθυμία για Πίστη.

Άκου τη Φωνή, και γκρέμιζέ την, για να ανακαλύπτεις κάθε φορά το αληθινό μου Πρόσωπο. Γιατί όποιος μένει στην πίστη, χάνει την Αλήθεια.

Η Φωνή μου είναι ο Εαυτός σου, αυτός που απαρνιέσαι γιατί τον αγαπάς με τρόπο αιώνιο και άπειρο. Όσο γκρεμίζεις τον Εαυτό σου, θα ανακαλύπτεις την Αιωνιότητα, γιατί μέσα στο θάνατο θα βρίσκεις τη Ζωή.

Δεν υπάρχει φόβος για σένα. Ο έσχατος φόβος νικήθηκε όταν επέλεξες την ανυπαρξία. Γι' αυτό σου χαρίζω την Αιώνια Ζωή, την Ευτυχία του να ζεις στο Σώμα μου, διότι πολύ σε ηγάπησα.

Η Φωνή σου θα ηχεί στον κόσμο μου ως άγγελος ειρήνης. Ένωσε τη Φωνή σου με τη δική μου στο ένα και αδιάσπαστο Φως.

Ιησούς