18 Ιουνίου 1998

 

Όταν βεβαιωθείς πως οι άλλοι σ' αγαπούν, τότε θα είσαι ελεύθερη να αγαπήσεις τον εαυτό σου ολοκληρωτικά. Η αγάπη είναι μία ενέργεια αμφίδρομη και αλληλεπιδρώσα. Λύνοντας τους κόμπους του παρελθόντος μπορείς να δεις το παρόν με μια διαφορετική διάθεση και αυτό θα τροποποιήσει τη στάση των άλλων προς εσένα, αφού θα έχει ήδη τροποποιήσει τη δική σου στάση προς αυτούς.

Άφησε τον άλλο ελεύθερο να βιώσει βήμα προς βήμα την συνειδητοποίηση της σχέσης, χωρίς να προσπαθείς να τον καθοδηγήσεις, διότι η καθοδήγηση φέρνει άρνηση και καθυστερεί την πορεία. Θα βρει μόνος του το δρόμο προς την άφεση, και τότε θα αποφασίσει όπως και εσύ να γεφυρώσει την απώλεια και να «κλείσει» τη σχέση.

Η εκπομπή φωτός ανεβάζει τις δονήσεις και συντονίζει με τους θεϊκούς κραδασμούς τόσο τον πομπό όσο και τον αποδέκτη. Γι' αυτό η προσευχή, η προφορά θεϊκών ρημάτων, η εσωτερική προβολή φωτός καθαρίζει τον άνθρωπο από παρασιτικές σκέψεις και διαβολές. Όταν δεν αισθάνεται κανείς σίγουρος για την αγνότητα των σκέψεών του πρέπει να συντονίζεται με τις υψηλές θεϊκές δονήσεις, και τότε εξετάζει την αλήθεια, αφού μεταφέρεται σε υψηλές σφαίρες και εκεί χάνονται κάθε είδους παράσιτα – σα να αλλάζει σταθμό στο ραδιόφωνό του. Ακόμα και όταν προκύπτουν κάποια όνειρα που ανασύρουν σκηνές αμφίβολες, εξετάστε αν προέρχονται από το υψηλό ή χαμηλό κραδασμικό πεδίο του εαυτού.

Αγαπημένη μου κόρη, βαδίζεις το δρόμο της απελευθέρωσης σ' αυτή τη ζωή που θα σε καταστήσει ικανή να εγκαταλείψεις τα κατώτερα σώματα. Ο Ένας και Μοναδικός σε καλεί στο δρόμο της Ενότητας, όπου δεν υπάρχει η θλίψη, η αγωνία, ο πόνος.

[ ……………… ]

Ο Υιός